Magyarország

2017.04.26. 10:20

Több mint 18 millió forintért vett fénymásolt eurót egy férfi Debrecenben

Debrecen - A vevő hiába várt az utcán üzleti partnerére, hogy leellenőrizze a forint valódiságát, az lelépett a hamis bankókért kapott pénzzel.

Debrecen - A vevő hiába várt az utcán üzleti partnerére, hogy leellenőrizze a forint valódiságát, az lelépett a hamis bankókért kapott pénzzel. 

A Magyar Nemzeti Bank hivatalos devizaárfolyama szerint egy euró 309,33 forintot ért január 3-án. Ennél kedvezőbb, 302 forintos áron árult valutát egy férfi Debrecenben, de nem voltak igaziak a bankók - írja a Zsaru Magazin. Ahogy a cikkben olvasható, egy magyar és egy román férfi az egyik utcára beszélt meg találkozót, hogy nyélbe üssék az üzletet. Miután a vevő megvizsgálta a bankjegyek eredetiségét, 60 ezer eurót vásárolt - ismertette Magó József alezredes, a Debreceni Rendőr-főkapitányság kiemelt főnyomozója.

Ahogy az alezredes felidézte a történteket, az eladó egy fekete, számzáras táskát tett a vásárló autójába, és azt állította, hogy benne van a deviza. A vevőt abban a hiszemben hagyta ott, hogy a táskában a korábban megvizsgált pénz található, majd elment ellenőriztetni az euróért kapott forint valódiságát. A vevő ezt követően hiába várta, hogy üzletfele visszatérjen és telefonon sem tudta elérni. Ekkor felfeszítette a koffert, majd szembesült azzal, hogy fénymásolt pénzért fizetett 18 millió 120 ezer forintot.

A nyíregyházi férfi március 20-án azzal kereste meg a rendőrséget, hogy egy ismerőse szólt neki, egy férfi kedvezményes áron kínált neki eurót, és lehetséges, hogy az, aki őt az év elején megkárosította. Az ismerőse több alkalommal vásárolt is tőle devizát, egyik esetben egy fekete, számzáras táskában vitte az árut magával, és a személyleírása is hasonlított a csalóéra.

A rendőrök még ugyanazon a napon elfogták, és a III. Kerületi Rendőrkapitányságra előállították a román Constantin D.-t, akiben a sértett egyértelműen felismerte az őt januárban átvevő férfit. Ellene jelentős kárt okozó csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A bíróság március 23-án elrendelte előzetes letartóztatását. Constantin D. beismerő vallomást, és ígéretet tett, hogy visszafizeti az okozott kárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!