Magyarország

2017.04.21. 12:45

Kutyák támadtak meg túrázókat Debrecen mellett

Debrecen - Az állatok gazdája ellen eljárás indult, bírságra is számíthat.

Debrecen - Az állatok gazdája ellen eljárás indult, bírságra is számíthat.

Többször is kóbor kutyák támadtak és martak meg túrázókat az elmúlt hetekben az Alföldi Kéktúra útvonalán. A Debrecen keleti külterületén futó úton történt esetekről a megyeszékhely polgármesteri hivatala számolt be, a közlésben jelezve: a bejelentés után az érintett szakaszokon és a környező tanyákon ellenőrzést végeztek közterület-felügyelők, gyepmesterek, mezőőrök részvételével március végén és április elején.

Előbb öt nagytestű kóborló kutyát, a második alkalommal pedig egyet szállítottak a gyepmesteri telepre. Két állatot, amelyekről feltételezték, hogy túrázókat martak meg, hatósági megfigyelés alá vették, veszettségre utaló tüneteket azonban nem mutattak – írja a polgármesteri hivatal.

A közlésből az is kiderül: a kutyákban nem volt mikrochip és az oltásaik is hiányoztak. Ezeket pótolták, majd a felmerült költségek megfizettetése után visszaadták a kutyákat a gazdának, aki szabálysértési és állatvédelmi bírságra is számíthat.

Az ellenőrzés óta nem láttak a Kéktúra debreceni szakaszán kóbor házőrzőt, de a mezőőrök és a gyepmesterek visszatérően járják az útszakaszt.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!