Magyarország

2017.03.31. 11:25

Több volt, mint műszakvezető

Debrecen - Két hete megfogyatkozott a Russmedia Kft. nagycsaládja, örökre eltávozott közülünk Kapusi Gyula, aki április 4-én még csak 34 éves lenne. Kivédhetetlenül érte a halál, éppen az éjszakai műszakból készült haza, amikor lecsapott rá, s bár érkezett a segítség, de már nem tudták megmenteni.

Debrecen - Két hete megfogyatkozott a Russmedia Kft. nagycsaládja, örökre eltávozott közülünk Kapusi Gyula, aki április 4-én még csak 34 éves lenne. Kivédhetetlenül érte a halál, éppen az éjszakai műszakból készült haza, amikor lecsapott rá, s bár érkezett a segítség, de már nem tudták megmenteni.

A krisztusi korban elhunyt fiatalember élete húsz éves koráig mondhatni szokványosan telt, noha szülei elváltak, amikor ő hét éves volt. Édesanyjával és másfél évvel idősebb nővérével, Gabriellával éltek együtt Debrecenben, a Tócóskertben, ahol az általános iskolát is végezte, majd a Baross Gábor Középiskola számítástechnika tagozatán folytatta tanulmányait, 2001-ben érettségizett le és szerzett szoftverüzemeltetői szakmát.

Ezt követően felvették a nyíregyházi főiskola informatikai szakára, ám 2003-ban olyan trauma érte, amit soha többet nem tudott kiheverni, egész további életére rányomta a bélyegét. Húszévesen két hónapon belül elveszítette a szüleit, édesanyja hosszú, súlyos betegség után, édesapja – akivel a válást követően is megmaradt jó kapcsolata –, szintén betegség után, tragikus hirtelenséggel hunyt el.

Nagyon nehéz időszak várt rá és testvéreire, időközben ugyanis édesanyja második házasságából született egy öccse, Roland, és a három gyereknek egyedül kellett feldolgozni a szülők elvesztését. Gyulának nem sikerült, zárkózottabb lett, nem szívesen beszélt az érzéseiről, ritkán engedett közel magához valakit, de akivel megtette, azt nagyon tudta szeretni. Abbahagyta főiskolai tanulmányait, és az Inform Média Kft.-nél helyezkedett el a nyomdánkban műszakvezetőként. Fiatal kora ellenére határozott és megbízható vezető volt, aki felelősségteljesen irányította 20–30 ember éjszakai munkáját. Három év után ugyan tett egy kétesztendős kitérőt a Kapitális Nyomdába, de aztán visszatért a Balmazújvárosi út 11-be, és ott ismerte meg 2013-ban párját, Nikit, akivel a közös életüket tervezték idén március 17-én éjszaka 2 órakor bekövetkezett haláláig.

Kollégája és barátja, Szabó Sándor szerint Gyula a munkáját mindig igyekezett tökéletesen végezni. Segítőkész volt, bármilyen kérdéssel hozzá lehetett fordulni, legyen az szakmai vagy hivatalos ügy, munkával kapcsolatos vagy csak a hobbija, a számítógép-szerelés. Aki vele dolgozott, az nem unatkozott, Gyula szerette és értette a humort. Többen a nyomdában egy barátot, mi a Russmedia összes dolgozója, egy remek, szép jövő előtt álló munkatársat veszítettünk el. Isten veled Gyula, nyugodj békében!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!