Magyarország

2013.05.13. 19:44

Hét év fegyházra ítéltek egy gyermekeit molesztáló nőt

Budapest, 2013. május 13., hétfő (MTI) - Hét év fegyházbüntetésre ítélt egy gyermekeit molesztáló nőt szemérem elleni erőszak és kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt hétfőn nem jogerősen a Budapest Környéki Törvényszék.

Budapest, 2013. május 13., hétfő (MTI) - Hét év fegyházbüntetésre ítélt egy gyermekeit molesztáló nőt szemérem elleni erőszak és kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt hétfőn nem jogerősen a Budapest Környéki Törvényszék.

A most 26 éves Csorba Beáta és élettársa 2004-ben költözött össze, eleinte Tiszaadonyban, majd Vácegresen laktak, közösen nevelték a kapcsolatukból született négy gyermeket.

Az asszony 2009-től gyermekeivel együtt Erdőkertesen, a családok átmeneti otthonában kapott elhelyezést, de már a beköltözéskor gondot okozott az intézmény alkalmazottjainak a kicsik ápolatlansága, illetve az, hogy a nő a gyermekeiről való elemi gondoskodást is elmulasztotta.

A nő napközben - amíg élettársa budapesti aluljárókban utcazenéléssel próbált pénzt szerezni - alkalmi kapcsolatot létesített több, az intézményben élő családos férfival, a találkozások idejére gyermekeit az intézmény dolgozóira vagy esetenként élettársára hagyta, máskor napokra eltűnt. Előfordult, hogy akkor létesített szexuális kapcsolatot a szobájában, amikor a gyerekei ott aludtak. Később Veresegyházon, az állomás melletti játszótéren, a fák között is történt hasonló eset, míg a kicsik a közelben játszottak.

A vádlott három nagyobb (3, 5, illetve 6 éves) gyermekéhez is többször közeledett szexuális indítékkal, tiltakozásuk, sírásuk ellenére. Magatartása miatt az intézmény 2010 júliusától nem adott otthont a családnak, majd a gyerekeket a jegyző nevelőszülőknél helyezte el. A kicsik beszámolói alapján jelezték a nevelőszülők és a nevelőszülői tanácsadók a gyámhivatalnak a szexuális bántalmazást.

A Budapest Környéki Törvényszék hét év fegyházbüntetésre ítélte a nőt háromrendbeli, a nevelése alatt álló, 12. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szemérem elleni erőszak, és négyrendbeli, kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt. A Szalay Csaba vezette büntetőtanács által kiszabott büntetés nem jogerős, mert az ügyész súlyosbításért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!