Magyarország

2013.01.14. 13:23

MSZP: miért került más helyre a veszprémi járási hivatal?

Veszprém, 2013. január 14., hétfő (MTI) - A sajtóból tudták meg a veszprémi képviselők, hogy döntésükkel szemben más épületben helyezik el a helyi járási hivatalt - közölte Hartmann Ferenc, a városi közgyűlés MSZP-s tagja hétfőn.

Veszprém, 2013. január 14., hétfő (MTI) - A sajtóból tudták meg a veszprémi képviselők, hogy döntésükkel szemben más épületben helyezik el a helyi járási hivatalt - közölte Hartmann Ferenc, a városi közgyűlés MSZP-s tagja hétfőn.A politikus sajtótájékoztatóján felidézte: a képviselő-testület tavaly októberben arról döntött, hogy a veszprémi járási hivatal 2013. január 1-jén Veszprém székhellyel három ingatlanban kezdi meg működését: a Vörösmarty tér 3. szám alatt (a jelenlegi okmányirodában), a Victor Hugo utca 3. szám alatt (a volt illetékhivatal épületében), valamint az Óvári Ferenc utca 7.-ben (a jelenlegi kormányablak épületében).

"Úgy tűnik a döntés nem volt körültekintő és megalapozott, mert a képviselők a sajtóból tudják meg, hogy a járási hivatal máshol, az egykori Rosos-kúria épületében lesz. Minek ide testületi döntés, önkormányzati demokrácia" - fogalmazott Hartmann Ferenc.

Interpellációjában a polgármester tájékoztatását kérte arról, hogy a képviselő-testület megkerülésével hozott döntés jogszerű volt-e. Egyebek között azt is szeretné megtudni, mi lesz a korábban kijelölt épületek sorsa, valamint az állam megvásárolja-e a kiszemelt épületet.

Megjegyezte: a Magyar Közlöny január 4-ei száma szerint a kormány már az újév harmadik munkanapján hozzányúl az általános tartalékként szolgáló rendkívüli intézkedések tételhez és a veszprémi járási hivatal elhelyezésének biztosítása érdekében kétmilliárd forintot csoportosít át a Rosos-kúria felújítására.

Veszprémiként természetesen örülök a döntésnek, mert egy belvárosi épület végre megújulhat, új funkciót, értelmet kaphat, ugyanakkor és az ilyen kétmilliárdos akciókat is az adófizetők pénzéből finanszírozza a kormány - mondta.

Sajtótájékoztatóján szóvá tette azt is, hogy tavaly elmaradt a veszprémi sportévzáró, ami a városban évtizedes hagyomány és népszerű esemény volt, valamint azt is, hogy az önkormányzati működtetésbe vett könyvtárakkal sok probléma van. Információi szerint a veszprémi könyvtárak némelyikébe nem lehet beiratkozni, mert nem tudják a szolgáltatási díjat, és nem tudnak számlát sem adni. Kiemelte, hogy vannak klubkönyvtárak, ahol megszűnt a korábbi internetezési lehetőség, s a múlt héten pedig még voltak olyan alkalmazottak, akiknek nem volt munkaszerződésük.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!