Magyarország

2012.12.13. 12:16

Hallgatói tiltakozás - Budapesten két gimnáziumban is tiltakoznak a diákok

Budapest, 2012. december 13., csütörtök (MTI) - Budapesten két gimnáziumban is tiltakoztak, vagy tiltakoznak a diákok a felsőoktatási keretszámok csökkentése miatt, a Szilágyi Erzsébet Gimnáziumban már befejezték, a Kölcsey Ferenc Gimnáziumban viszont jelenleg is tart a tiltakozás.

Budapest, 2012. december 13., csütörtök (MTI) - Budapesten két gimnáziumban is tiltakoztak, vagy tiltakoznak a diákok a felsőoktatási keretszámok csökkentése miatt, a Szilágyi Erzsébet Gimnáziumban már befejezték, a Kölcsey Ferenc Gimnáziumban viszont jelenleg is tart a tiltakozás.Bajkó Judit, a Szilágyi Erzsébet Gimnázium igazgatója az MTI-nek azt mondta, reggel fél nyolctól volt ülősztrájk az intézmény aulájában, többen más, környező iskolákba is átmentek, onnan 11 órára visszaértek, azóta zavartalan az oktatás. Elmondása szerint a diákok "nem részesülnek megrovásban, a jövőjüket féltik".

Lelik Lászlóné, a Kölcsey Ferenc Gimnázium igazgatóhelyettese az MTI-nek azt mondta, a diákok a folyósokon, vagy az udvaron vannak, órákra szinte senki nem megy be. A hiányzókat nem írják be, és más szankcióval sem kell számolniuk - mondta.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!