Magyarország

2012.11.28. 11:44

Gyöngyösi felszólalása - Norvég delegációt fogadott az MSZP

Budapest, 2012. november 28., szerda (MTI) - Torgen Larsen norvég külügyi államtitkár vezetésével és Tove Skarstein nagykövet részvételével norvég delegációt fogadott szerdán Mesterházy Attila, az MSZP elnöke - tájékoztatta az ellenzéki párt az MTI-t. A találkozón szó esett a gyűlöletbeszédről és a jobbikos Gyöngyösi Márton felszólalásáról.

Budapest, 2012. november 28., szerda (MTI) - Torgen Larsen norvég külügyi államtitkár vezetésével és Tove Skarstein nagykövet részvételével norvég delegációt fogadott szerdán Mesterházy Attila, az MSZP elnöke - tájékoztatta az ellenzéki párt az MTI-t. A találkozón szó esett a gyűlöletbeszédről és a jobbikos Gyöngyösi Márton felszólalásáról.A közlemény szerint a két ország közti diplomáciai kapcsolatok bővítésén túl szó esett a Magyarországon és Európában is egyre kiterjedtebb és radikális mozgalmakat erősítő gyűlöletbeszédről. A norvég külügyi államtitkár külön kitért a magyar parlamentben hétfőn elhangzott, a zsidók listázásra vonatkozó jobbikos kijelentésre - írták.

Mesterházy Attila tájékoztatta a delegációt, hogy minden lehetséges fórumon tiltakozott és a jövőben is tiltakozni fog az MSZP a rasszizmus és az antiszemitizmus minden, a "társadalmat megfertőző" megnyilvánulása ellen. Ennek érdekében ismét olyan módosító javaslatokat nyújtott be az Országgyűlésnek, amely egyrészt szankcionálja az ilyen típusú megnyilvánulásokat, másrészt pedig olyan etikai bizottság felállítását javasolja újólag, amelynek a parlamentben történt visszásságok kivizsgálása és szankcionálása lenne a feladata.

Az MSZP elnöke leszögezte, változatlanul ragaszkodik ahhoz a politikához, amelyben a Jobbikot nem tekinti semmilyen tekintetben partnernek, annak szélsőséges és antidemokratikus elvei és megnyilvánulásai miatt.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!