Magyarország

2012.11.14. 15:28

Fidesz: Mesterházy kijelentései hazaárulásnak minősülnek

Budapest, 2012. november 14., szerda (MTI) - A fideszes Wittner Mária szerint a szocialisták Nyugaton tett, hataloméhségből fakadó állításai minősített hazaárulásnak számítanak.

Budapest, 2012. november 14., szerda (MTI) - A fideszes Wittner Mária szerint a szocialisták Nyugaton tett, hataloméhségből fakadó állításai minősített hazaárulásnak számítanak.A kormánypárt országgyűlési képviselője ezt szerdán mondta Budapesten, újságírók előtt, reagálva Mesterházy Attila MSZP-elnöknek a l Unitá című olasz baloldali napilap vasárnapi számában megjelent, Az EU állítsa meg a fasiszta sodródást című interjújára. Az ellenzéki politikus ebben úgy vélekedett, hogy az Orbán-kormány minden eddigi intézkedését "az önkényuralom logikája sugallta, mely nem a jövőbe tekint, hanem a sötét, gyászos múltból meríti táptalaját minden téren szabadsággyilkoló politikával: a polgárjogoktól a szociális jogokig".

Wittner Mária ezt kommentálva úgy fogalmazott: "kikérjük magunknak minden tisztességes magyar ember és minden áldozat nevében, hogy Mesterházy lefasisztázza a kétharmaddal megválasztott kormányt". Hozzátette, az MSZP elnökének meg sem lenne szabad szólalnia, mert "a hataloméhsége már annyira az egekbe szökik, hogy képes nap mint nap hazudni a parlamentben".

A fideszes képviselő emellett azt mondta, hogy a szocialisták a mai napig nem számoltak el pártjuk, valamint az MSZMP bűneivel és utóbbi vagyonával, továbbá kifogásolta azt is, hogy az MSZP kisajátítja magának a Kossuth-címert és a lengyel Szolidaritást.

Mesterházy Attila arról is beszélt az olasz lapnak adott interjúban, hogy börtönben volt az Orbán-rezsimmel való szembenállása miatt - idézte Wittner Mária, egyértelmű hazugságnak nevezve ezt.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!