Magyarország

2012.08.24. 15:06

MSZP: a kormány haladéktalanul töltse fel a gyógyszerkasszát!

Budapest, 2012. augusztus 24., péntek (MTI) - Az MSZP felszólítja a kormányt, haladéktalanul töltse fel a gyógyszerkasszát, hogy a betegek ellátásának hiánya ne vezessen katasztrófához.

Budapest, 2012. augusztus 24., péntek (MTI) - Az MSZP felszólítja a kormányt, haladéktalanul töltse fel a gyógyszerkasszát, hogy a betegek ellátásának hiánya ne vezessen katasztrófához.Kökény Mihály, az ellenzéki párt egészségpolitikai tanácsadó testületének elnöke azt várja a kormánytól, hogy haladéktalanul kezdje meg a szakmai egyeztetéseket a szféra egészével.

Az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében úgy értékelte: a gyógyszerkassza szinte üres, a jelenlegi keret szűk három hétre elegendő forrást biztosít. A Széll Kálmán-terv megszorításai miatt 120 milliárd forinttal csökkent az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) ártámogatásra költhető kerete, a gyógyszertámogatás életveszélyes helyzetbe került - írta Kökény Mihály.

Szerinte az OEP-nek, bár 41 milliárd forint felszabadítását kérte az egészségbiztosító, 70 milliárd forintos gyorssegélyre lenne szüksége a gördülékeny működéshez.

Az OEP pénteken azt közölte az MTI-vel: a gyógyszerkassza egyensúlya biztosított. Bidló Judit, az ártámogatási főosztály vezetője leszögezte, a céltartalék átcsoportosítása egy technikai jellegű intézkedés, amely évente több alkalommal is megtörténik, semmiféle rendkívüli intézkedésről nincs szó.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!