Magyarország

2012.08.22. 10:45

LMP: orvosolni kell az Erzsébet-program hibáit

Budapest, 2012. augusztus 22., szerda (MTI) - Visszásságok tapasztalhatóak az LMP szerint az Erzsébet-program körül, az ellenzéki párt a hibák kijavítását sürgeti az emberi erőforrások miniszterénél.

Budapest, 2012. augusztus 22., szerda (MTI) - Visszásságok tapasztalhatóak az LMP szerint az Erzsébet-program körül, az ellenzéki párt a hibák kijavítását sürgeti az emberi erőforrások miniszterénél.Szél Bernadett, az Országgyűlés Foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának tagja és Szabó Tímea, az emberi jogi bizottság LMP-s alelnöke az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményükben azt írták, nincs minden rendben a szociális üdültetési program megszervezése és végrehajtása körül, a már nyaralásukat töltő családok közül is nagyon sokaknak kellett csalódniuk.

A programban részt vevő nehéz anyagi helyzetben lévő családok, rászoruló gyermekek és fogyatékkal élők sehonnan sem juthattak hozzá a szükséges információkhoz, csak a támogatás elnyerését követően, a kötelező önrész befizetése után szembesülhettek az üdülés feltételeivel - közölték, hozzátéve: ráadásul "a szociális célkitűzések ellenére a program nincs tekintettel a jelentkezők anyagi helyzetére".

Az LMP szerint érthetetlen, miért nevezik szociális üdültetési programnak az Erzsébet-programot, ha a szálláshelyek díja sok esetben magasabb a piaci árnál is, és kérdéses, hogy hová tűnik el az ebből származó extraprofit.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!