Magyarország

2012.07.27. 15:46

OGY-választás - MSZP: újabb kísérlet az Orbán-korszak bebetonozására

Budapest, 2012. július 27., péntek (MTI) - Az MSZP szerint az előzetes választási feliratkozás kormányfő általi felvetése Orbán Viktor újabb kísérlete arra, hogy bebetonozza hatalmát.

Budapest, 2012. július 27., péntek (MTI) - Az MSZP szerint az előzetes választási feliratkozás kormányfő általi felvetése Orbán Viktor újabb kísérlete arra, hogy bebetonozza hatalmát.A kormányfő pénteki rádióinterjújában közölte, hogy bevezetik az előzetes választási feliratkozást az országgyűlési választásoknál, erről szeptemberben dönt a parlament. Orbán Viktor azt mondta, aki a választásokon részt akar majd venni, annak előzetesen fel kell iratkoznia. Burány Sándor szocialista országgyűlési képviselő más témában tartott sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva hangsúlyozta, a Fidesz minden kétharmados eszközt megpróbál kihasználni annak érdekében, hogy minél alacsonyabb legyen a választási részvétel, mivel a kormánypárt ettől saját esélyeinek növekedését reméli. A szocialista politikus szerint a Fidesz pánikba esett, a közvélemény-kutatásokból ugyanis az látszik, hogy a elveszítette támogatottságának nagy részét, és ha ez a tendencia folytatódik, akkor nem számíthat győzelemre a 2014-es választásokon. Frakciótársa, Kovács László ugyanitt Orbán Viktor egy csütörtökön tett kijelentésével összefüggésben adott hangot felháborodásának. Felidézte, a kormányfő a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének vezetőivel történt találkozója után úgy fogalmazott: "reméljük, a demokrácia helyett nem kell új politikai rendszert bevezetni". Kovács László szerint Orbán Viktor ezzel a felháborító kijelentésével burkolt, de egyértelmű fenyegetést fogalmazott meg a magyar választópolgároknak, akik jól tudhatják, hogy a demokráciának nincs új alternatívája, csak a már elvetett diktatúra. Az MSZP korábbi elnöke szerint ezért a demokrácia minden hívének vissza kell utasítania a miniszterelnök ezen szavait, amelyekkel szerinte Orbán Viktor kiiratkozott az európai demokratikus kormányfők közösségéből.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!