Magyarország

2012.07.06. 16:50

OGY - Az LMP nem vesz részt az állami vagyontörvény vitájában

Budapest, 2012. július 6., péntek (MTI) - Az LMP nem vesz részt az állami vagyontörvény pénteki általános vitájában - közölte Scheiring Gábor az MTI-vel.  

Budapest, 2012. július 6., péntek (MTI) - Az LMP nem vesz részt az állami vagyontörvény pénteki általános vitájában - közölte Scheiring Gábor az MTI-vel.

 

A döntést indokolva azt írta: a "Fidesz fél a társadalmi nyilvánosságtól, ezért készül a saját háttérembereit helyzetbe hozó módosításokat suttyomban átpréselni a parlamenten".

A politikus emlékeztet arra, hogy a jogszabályt egyéni képviselői indítványként csütörtökön este nyújtották be, majd sürgősséggel döntöttek a megtárgyalásáról. Szavai szerint ezzel az eljárással a Fidesz elrejti ezt a fontos törvényt a nyilvánosság elől, kizárva az érdemi társadalmi kontrollt.

Scheiring Gábor ennek kapcsán felhívja a figyelmet arra, hogy a törvény sok módosítást tartalmaz: számos állami ingatlant adna át az egyházaknak, a cégbírósági szabályozásba kivételeket épít be, a Magyar Fejlesztési Bank esetében "felpuhítja" az állami kezességvállalást, módosítja az Eximbank, a Mehib irányítási struktúráját, a titkosszolgálati járművekre vonatkozó rendeletalkotási jogot "feleslegesen" a kormányhoz rendeli, miután a miniszterelnök közvetlenül irányíthatja a titkosszolgálatot.

 

 

bnd bzt bdó

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!