Magyarország

2012.07.19. 14:55

Meggyilkolt pszichológus – Sajtóinformációk szerint még keresnek gyanúsítottat

Pécs, 2012. július 19., csütörtök (MTI) – Több hírportál információja szerint a rendőrség további gyanúsítottat keres a pécsi rendőrségi pszichológus megölése ügyében; országos és megyei napilapok arról írnak, hogy csütörtökön poligráfos vizsgálatnak (hazugságvizsgálatnak) vetik alá a vasárnap elfogott P. Lászlót.

Pécs, 2012. július 19., csütörtök (MTI) – Több hírportál információja szerint a rendőrség további gyanúsítottat keres a pécsi rendőrségi pszichológus megölése ügyében; országos és megyei napilapok arról írnak, hogy csütörtökön poligráfos vizsgálatnak (hazugságvizsgálatnak) vetik alá a vasárnap elfogott P. Lászlót.Az Új Dunántúli Napló online kiadása, a Bama.hu szerint az a tény, hogy az egymillió forintos nyomravezetői díjról szóló felhívást máig nem vonták vissza, arra utalhat, hogy további gyanúsítottat keresnek.

A hírportál úgy tudja, a rendőrség már korábban azonosította a keresett személyt, aki a feltételezések szerint P. László unokatestvére vagy testvére. A Bama.hu beszámolója szerint a Magtár utcai ház egyik régi lakója szerint P. László testvérével (vagy unokatestvérével) érkezett néhány hete Pécsre, akivel többször is együtt mutatkozott. A férfi – aki mások szerint csak egy barát volt – ugyanott lakott, múlt hét közepe óta viszont senki sem látta, azóta nem járt az épületben.

A rendőrség az internetes lap információi szerint óriási erőket mozgósít a férfi kézre kerítése érdekében: folyamatosan ellenőrzik azokat a helyeket, ahol számítanak a felbukkanására, így többek között szemmel tartják a rokonságát, a baráti, ismeretségi körét, és figyelik a pályaudvarokat, a határátkelő-helyeket is.

Az Új Dunántúli Naplónak nyilatkozott Angyal Miklós rendőr alezredes, a DNS-mintát megtaláló igazságügyi szakértő is. Arra a kérdésre, hogy egy vagy több ember követte-e el a bűncselekményt, konkrétan nem válaszolt. Azt mondta, meggyőződése, hogy nagyon rövid időn belül eredményesen lezárhatják a nyomozást.

A PécsMa.hu szerint állítólag gyerekek találták meg Bándy Kata holttestét. A portál munkatársának az egyik gyerek szülője beszélt erről. Azt mondta, hogy három kicsi játszott a közeli játszótéren, amikor bújócskázás közben egyikük észrevette a testet, majd hazaszaladt, hogy elmesélje anyjának, amit látott. Eközben a gyerek elmondása szerint egy fekete autó állt meg mellette, és abból kiszólt neki valaki - a nő szerint P. László -, hogy ha elmondja, amit látott, megölik a családját. A gyerek ennek ellenére szólt az anyjának. Arccal a föld felé találtak rá a holttestre, a lányon a ruhája és a szandálja is rajta volt – nyilatkozta.

A pécsi drogambulancia addiktológusa, Szemelyácz János a hírportál munkatársának azt mondta, a kábítószer, amelyet fogyasztott, fokozhatta P. László agresszivitását és szexuális vágyát is. A szakember szerint cigarettába keverhető partidrogot használhatott. A doktor szerint azonban ez a tény nem enyhíti P. László büntetőjogi felelősségét. Korábban Sólymos Sára, P. László ügyvédje nyilatkozott úgy, hogy védence a gyilkosság éjszakáján két liter bort vásárolt, azt iszogatta, és cigarettát szívott, amelybe porszerű szintetikus kábítószert kevert.

Az MTI megkeresésére Zsobrák Péter, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője nem reagált a sajtóinformációkra. Azt azonban megerősítette: továbbra is nagy erőkkel folyik a nyomozás Bándy Kata meggyilkolásával kapcsolatban; részletekről azonban nem beszélt.

Szerdán "Megemlékezés és virrasztás Bándy Kata emlékére" címen hoztak létre egy csoportot a Facebook közösségi portálon. Az oldalon arra hívják fel az embereket, hogy július 21-én, szombat este hét óra és éjfél között együtt emlékezzenek Bándy Katára a budapesti Szent István téren. Jövő hétfőn Szekszárdon temetik el Bándy Katát, a Pécsen meggyilkolt rendőrségi pszichológust - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szerdán a rendőrség honlapján. A közlemény szerint Pintér Sándor belügyminiszter a Közszolgálat Halottjának nyilvánította Bándy Katát. A temetés Szekszárdon, az Alsóvárosi temetőben lesz. Kiemelték: "a család kifejezett kérése, hogy a média képviselői mellőzzék részvételüket a szertartáson, szíveskedjenek tiszteletben tartani a hozzátartozók kegyeleti jogait".

A 25 éves rendőrségi pszichológus július 8-án, vasárnap hajnalban egyedül, gyalog indult el egy sörözőtől, de az otthonába nem érkezett meg. A holttestét július 11-én délután találta meg egy férfi a pécsi Délibáb utcában, egy bokros területen. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság hétfő reggel közölte, hogy őrizetbe vettek egy 26 éves férfit, aki megalapozottan gyanúsítható Bándy Kata meggyilkolásával, és a férfi beismerő vallomást tett.

A Pécsi Városi Bíróság szerdán azt jelentette be, hogy aljas indokból elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt elrendelték P. László előzetes letartóztatását.

MTI

 

Kapcsolódó cikkek:

Pécs – Egy 26 éves férfi végzett Bándy Katával. A rendőrségi hajsza azonban folytatódik több, a gyilkossággal kapcsolatba hozható gyanúsított után.

Budapest, 2012. július 16., hétfő (MTI) – Őrizetbe vett a rendőrség egy huszonhat éves férfit, aki megalapozottan gyanúsítható Bándy Kata rendőrségi pszichológus meggyilkolásával. A férfi beismerő vallomást tett – közölte a rendőrség hétfőn a honlapján.

Budapest, 2012. július 16., hétfő (MTI) – Több embert fogott el a rendőrség Bándy Kata rendőrségi pszichológus meggyilkolásának ügyével kapcsolatban – tudta meg az MTI magát megnevezni nem kívánó rendőrségi forrásból hétfő kora hajnalban.

Budapest, 2012. július 15., vasárnap (MTI) – A belügyminiszter közlése szerint a rendőrök nyomon vannak Bándy Kata rendőrségi pszichológus meggyilkolásának ügyével kapcsolatban; a Hír TV-nek vasárnap nyilatkozó Pintér Sándor azt mondta: meggyőződése szerint néhány napon belül elfogják a tettest.

Pécs, 2012. július 15., vasárnap (MTI) – A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a nyomozás érdekeire hivatkozva továbbra sem ad tájékoztatást a gyilkosság áldozatává vált Bándy Kata ügyéről. Zsobrák Péter szóvivőt annak kapcsán kérdezte vasárnap az MTI, hogy a belügyminiszter úgy nyilatkozott, néhány napon elfogják az elkövetőt vagy az elkövetőket.

Pécs – Egyre nagyobb erőket mozgósítva nyomozásnak Bándy Kata gyilkosa után: hazarendelték a Balatonról a pécsi rendőröket, a sztárnyomozó pedig visszatért Budapestre.

Pécs, 2012. július 12., csütörtök (MTI) – Rendőrök járják a pécsi utcákat azon a környéken, ahol szerdán megtalálták a rendőrségi pszichológus, Bándy Kata holttestét, a rendőrök a lakóknál a legapróbb részletekre is rákérdeznek – tudta meg az MTI ott élőktől.

Pécs, 2012. július 11., szerda (MTI) – Egymillió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel szerdán Hatala József országos rendőrfőkapitány annak, aki segít kézre keríteni a pécsi rendőrségi pszichológus, Bándy Kata gyilkosát.

Pécs – Feltehetőleg megtalálták a hétvégén eltűnt pécsi rendőrségi pszihológus, Bándy Kata holttestét. A környéket lezárták, fehér ruhás mentősöket látnak a Dunántúli Napló helyszínelő kollégái.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!