Magyarország

2012.07.05. 17:04

Másodfokon enyhítették a szerelemféltésből késelő pilismaróti férfi büntetését

Győr, 2012. július 5., csütörtök (MTI) - Egy évvel enyhítette a négy éve Pilismaróton szerelemféltésből késelő férfi büntetését jogerős döntésében csütörtökön a Győri Ítélőtábla, így Imre Endrének két és fél évre kell börtönbe vonulnia.

Győr, 2012. július 5., csütörtök (MTI) - Egy évvel enyhítette a négy éve Pilismaróton szerelemféltésből késelő férfi büntetését jogerős döntésében csütörtökön a Győri Ítélőtábla, így Imre Endrének két és fél évre kell börtönbe vonulnia.Kovács Tamás bírói tanácsa azt állapította meg: az elsőfokú bíróság helyesen foglalt állást a tényállás, a bűnösség és a bűncselekmény minősítése kérdésében is, de a büntetés kiszabásánál nem értékelte kellőképpen a vádlott egyéni körülményeit.

Ezek között említette, hogy a tett motívuma szerelemféltés volt, a sértett testébe pedig alig két centi mélyen hatolt a penge, ami így csak az emberölés távoli kísérletének minősült, az okozott sérülés nyolc napon belül gyógyult. Kitért arra is, hogy a vádlott büntetlen előéletű volt, törvénytisztelő életet élt, három kiskorú gyermeket nevel, állandó munkaviszonyban áll, ezért az általános megelőzést kellőképpen szolgálja a rövidebb időtartamú szabadságvesztés is.

Az ítélethirdetéskor elhangzott: Imre Endre 2008. augusztus 5-ban egy rokonánál kereste élettársát, mert gyanította, hogy szerelmi viszony áll fenn a két ember között. Amikor rokona kiutasította kertjéből, előkapta a zsebkését, és a sértett hasának szegezte, majd mellkason szúrta. A Komárom-Esztergom Megyei Bíróság által meghozott első fokú ítélettel szemben a vádlott és védője fellebbezett, felmentést, illetve enyhítést kérve.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!