Magyarország

2012.07.27. 14:06

Külügyminisztérium: fiktív állásajánlatokkal csábítják az Arab Emírségekben munkát kereső magyarokat

Budapest, 2012. július 27., péntek (MTI) - A Külügyminisztérium konzuli szolgálatának közlése szerint az elmúlt hetekben több olyan eset fordult elő, amikor közvetítők nagy valószínűséggel fiktív állásajánlatokkal jelentős összegeket csaltak ki az Egyesült Arab Emírségekben munkát kereső magyaroktól.

Budapest, 2012. július 27., péntek (MTI) - A Külügyminisztérium konzuli szolgálatának közlése szerint az elmúlt hetekben több olyan eset fordult elő, amikor közvetítők nagy valószínűséggel fiktív állásajánlatokkal jelentős összegeket csaltak ki az Egyesült Arab Emírségekben munkát kereső magyaroktól.A tárca honlapján pénteken megjelent közlemény szerint ezekben az esetekben – amelyek mögött jól beazonosíthatóak a feltételezett elkövetők – közös, hogy a konkrét állásajánlat nem életszerű, és az ahhoz kapcsolódó fizetés irreális, a közvetítő pedig minden esetben egy meghatározott, 600 amerikai dollár körüli összeg mielőbbi átutalásához köti az érdemi ügyintézés megkezdését.

A konzuli szolgálat javasolja, hogy aki az Egyesült Arab Emírségekben akar munkát vállalni és ehhez közvetítő segítségét veszi igénybe, legyen fokozottan elővigyázatos, és gyanú esetén vegye fel a kapcsolatot a magyar nagykövetséggel Abu-Dzabiban, hogy kikérje a véleményét az állásajánlatról és a közvetítőről.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!