Magyarország

2012.07.23. 12:24

KDNP: össztársadalmi kárt okoznak a szocialisták

Budapest, 2012. július 23., hétfő (MTI) - A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szerint tízmilliárdokban mérhető kárt okoz Magyarországnak az a kampány, amelyet az MSZP folytat az IMF-megállapodás ellen.

Budapest, 2012. július 23., hétfő (MTI) - A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szerint tízmilliárdokban mérhető kárt okoz Magyarországnak az a kampány, amelyet az MSZP folytat az IMF-megállapodás ellen.A kisebbik kormánypárt az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében kifejtette: a Nemzetközi Valutaalap (IMF) tárgyalódelegációjának magyarországi tartózkodása alatt a szocialisták újabb hazugságkampányba kezdtek, alaptalanul és hamisan azt állítják, hogy a magyar kormánynak nem célja a megegyezés.

"Ezzel a szocialisták ismét – kommunista következetességgel – elárulják a magyar embereket, a magyar érdekeket" - írták, hozzátéve: az MSZP jelszava, hogy "minden a haza előtt, főleg saját politikai érdekük".

A KDNP szerint valójában a pénzpiacok bizakodnak Magyarország finanszírozhatóságában, a kamatok csökkennek, az adósság egyre olcsóbban teljesíthető, az ország biztosítási kamatfelára az idei mélypontjára süllyedt, és ezeket az eredményeket veszélyezteti minden egyes szocialista hazugság.

Az MSZP szándékosan el akarja bizonytalanítani a nemzetközi piacokat, amivel súlyos, tízmilliárdokban mérhető kárt okozhatnak Magyarországnak, a magyar családoknak. Szándékosan ássák alá a magyarok által vásárolt állampapírok pozícióit, veszélyeztetik az emberek szerény tartalékait és megingatják a stabilizálódó forintárfolyamot, még súlyosabb helyzetbe hozva azokat az adósokat, akiket éppen ők biztattak devizahitelek felvételére - áll a közleményben.

A kisebbik kormánypárt felszólította Mesterházy Attila pártelnököt: az MSZP tisztelje meg a vendéget, az IMF tárgyalódelegációját igazmondással.

Kiemelték: a kormány és az ország érdeke az IMF-fel való megállapodás egy olyan biztonsági pénzügyi mechanizmusról, amely tovább csökkentheti az emberek adósságterheit, könnyíthet a hazai költségvetésen úgy, hogy emellett a Fidesz-KDNP szociális céljait – a szociális adócsökkentést, a családok védelmét és a kiskeresetűek adócsökkentését – végre tudja hajtani.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!