Magyarország

2012.07.18. 13:06

Folytatja konzultációsorozatát a miniszterelnök

Budapest, 2012. július 18., szerda (MTI) - Az Új Széchenyi Terv eredményeit összegzi Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön.

Budapest, 2012. július 18., szerda (MTI) - Az Új Széchenyi Terv eredményeit összegzi Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön.A kormányfő a fejlesztéspolitika államigazgatási, önkormányzati, nonprofit és gazdasági kedvezményezettjeivel konzultál, és Petykó Zoltánnal, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség elnökével beszámol az Új Széchenyi Terv eredményeiről, céljairól, valamint felvázolja a fejlesztéspolitika helyzetét és az elképzeléseket - tájékoztatta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szerdán az MTI-t. A kormányfő a napokban a Fidesz választási szövetségeseivel és együttműködő partnereivel folytat megbeszéléseket. A konzultációsorozat első állomásaként hétfőn a Kereszténydemokrata Néppárt vezetőivel találkozott a miniszterelnök.

A kormányfő kedden a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökségével tárgyalt Budapesten. Orbán Viktor akkor egyebek mellett arról beszélt, hogy kormánya egy új gazdasági rendszert épít fel, és ezt most már a gazdasági élet szereplői is érzékelik. Közölte, óriási nyomásra számít a munkahelyvédelmi akciótervvel kapcsolatban, de végig fogja azt vinni, továbbá javasolta, hogy a bankrendszer fele legyen magyar kézben.

Az MTI információi szerint a miniszterelnök konzultációsorozata keretében csütörtökön a Nemzeti Fórum vezetőivel és közgazdászokkal is tanácskozik.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!