Magyarország

2012.07.26. 12:20

Csalás miatt eljárás indult egy Nógrád megyei pékséghálózat vezetői ellen

Salgótarján, 2012. július 26., csütörtök (MTI) - Csalás miatt eljárás indult egy Nógrád megyei pékséghálózat vezetői ellen, mert kiderült, hogy azok két könyvelést vezettek és a jövedelem jelentős részét nem könyvelték le - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Észak-magyarországi Regionális Bűnügyi Igazgatósága csütörtökön az MTI-vel.

Salgótarján, 2012. július 26., csütörtök (MTI) - Csalás miatt eljárás indult egy Nógrád megyei pékséghálózat vezetői ellen, mert kiderült, hogy azok két könyvelést vezettek és a jövedelem jelentős részét nem könyvelték le - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Észak-magyarországi Regionális Bűnügyi Igazgatósága csütörtökön az MTI-vel.Kovács Dorina sajtóreferens elmondta: adóellenőrök, pénzügyi nyomozók és pénzügyőrök közösen ellenőrizték a pékséghálózatot. Mint kiderült, a cég egyik számítógépén párhuzamosan két könyvelést vezettek, egy valós és egy fiktív tartalmút; a tényleges áruforgalmat egy kis füzetben vezették, és az itt talált adatok is igazolják, hogy az üzlethálózat vezetői a jövedelem jelentős részét nem könyvelték le - tette hozzá.

A sajtóreferens tájékoztatása szerint több jövedéki szabálytalanságot is tapasztaltak az üzletekben, így összesen mintegy 700 ezer forint értékű alkohol- és dohányterméket foglaltak le. Az adóellenőrök próbavásárlást végeztek, ellenőrizték az áruk eredetét és a foglalkoztatás feltételeit is. A revízió még nem zárult le.

A pénzügyi nyomozók költségvetési csalás bűncselekmény miatt eljárást indítottak, a társaság jövedéki és adóbírságra is számíthat - közölte a referens.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!