Magyarország

2012.07.02. 17:06

Balog Zoltán: a reformok igazságosabb teherelosztást eredményeznek

Budapest, 2012. július 2., hétfő (MTI) - A reformok segítségével egyebek mellett lehetővé válik a terhek igazságosabb elosztása, de mindenkinek meg kell tanulnia felülemelkedni saját részérdekein is - mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere hétfőn a Nemzeti Gazdasági Társadalmi Tanács (NGTT) ülésén.

Budapest, 2012. július 2., hétfő (MTI) - A reformok segítségével egyebek mellett lehetővé válik a terhek igazságosabb elosztása, de mindenkinek meg kell tanulnia felülemelkedni saját részérdekein is - mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere hétfőn a Nemzeti Gazdasági Társadalmi Tanács (NGTT) ülésén.A miniszter - a tárca közleménye szerint - köszöntő beszédében azt mondta: Magyarországon a közigazgatásban húsz éve volt utoljára akkora mértékű átalakítás, mint ami 2010 óta zajlik. A magyar állam ekkorra ugyanis eljutott a működésképtelenség határáig; a fenntarthatóság érdekében át kellett formálni a nagy rendszereket. "Ha megszületnek a nagy döntések, további jelentős feladatot jelent az, hogy megértessék mindenkivel a változás értelmét" - fűzte hozzá.

A miniszter úgy értékelte, az NGTT-nek nagy szerepe van abban, hogy hitelesen közvetítse ezeket a folyamatokat.

A testület a miniszteri beszéd után tanácskozott a felnőttképzés, továbbá a nyugdíjrendszer átalakításának aktuális és stratégiai kérdéseiről, majd a kormányzat képviselőitől tájékoztatót hallgatott meg a jövő évi költségvetés általános tervezései elveiről és ezek gazdasági, társadalmi indokoltságáról, valamint a hazai építőipar helyzetéről és kilátásairól - közölte a tárca.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!