Magyarország

2012.06.26. 14:17

Véradásra szólít fel a Vöröskereszt

 Budapest, 2012. június 26., kedd (MTI) - Véradásra szólítja a lakosságot a Magyar Vöröskereszt a nagyobb fesztiválokon és rendezvényeken a nyári hónapokban.

 Budapest, 2012. június 26., kedd (MTI) - Véradásra szólítja a lakosságot a Magyar Vöröskereszt a nagyobb fesztiválokon és rendezvényeken a nyári hónapokban.

    A Magyar Vöröskereszt "Nyáron is szükség van Rád! Adj vért, adj esélyt!" szlogennel hétvégéken is várja a véradókat a nagyobb városi rendezvényeken és fesztiválokon, így például a soproni VOLT Fesztiválon. A véradóknak a rendezvény minden napján dél és este nyolc óra között lesz lehetősége véradásra - közölte a humanitárius szervezet kedden az MTI-vel.

    A szervezet mindemellett június 28. és július 26. között minden csütörtökön, 10 és 18 óra között szervez véradást budapesti székházában. A lakóhelyhez legközelebbi véradásokról a www.veradas.hu oldalon tájékozódhatnak a segíteni vágyók. A véradáshoz szükséges a személyi igazolvány, lakcím és TAJ-kártya is.

    Magyarországon több mint 50 éves az önkéntes térítésmentes véradás, a Magyar Vöröskereszt 1939 óta vesz részt a véradás szervezésében. A biztonságos hazai vérellátáshoz évente 430 ezer egység vérre van szükség, évente több mint félmillió önkéntes véradományára számítanak a gyógyulásra váró betegek. 

    A hazai legnagyobb humanitárius szervezet a véradónapok szervezését donortoborzó tervei alapján, a heti egyenletes vérellátás biztosításának figyelembevételével végzi. Tavaly több mint 11 ezer véradóeseményt szervezett, ahol 448 905 véradó jelent meg. A múlt évben 58 962 volt az új véradók száma.

bse ksb pdm

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!