Magyarország

2012.06.02. 14:55

Milyen időjárásra számíthatunk?

Budapest, 2012. június 2. szombat (MTI) - Nézze meg, milyen időjárást "jósol" az Országos Meteorológiai Szolgálat!

Budapest, 2012. június 2. szombat (MTI) - Nézze meg, milyen időjárást "jósol" az Országos Meteorológiai Szolgálat!

 

 

 Az időjárási helyzet Európában 

    -------------------------------

    A balti államok, valamint az Atlanti-óceán fölött ciklon örvénylik, emiatt Kelet- és Közép-Európában, a Pireneusi-félsziget nyugati részén többnyire erősen felhős az ég, és többfelé esik az eső, záporeső. Ugyanakkor Izlandtól Franciaországon át egészen Dél-Európáig anticiklonális hatások alakítják az időjárást. A felsorolt helyeken az időnként erősebben megnövekvő felhőzet mellett több órára kisüt a nap, csapadékról csak elvétve érkezik jelentés. A legmagasabb nappali hőmérséklet szárazföldünk északi, északnyugati részén általában 12 és 19 fok között alakul, de a Skandináv-félszigeten sokfelé 10 fok alatti értéket mérnek. Kontinensünk déli tájain jóval melegebb van, a csúcshőmérséklet többnyire 23 és 30 fok között alakul, sőt Spanyolországban a délutáni órákra 32, 36 fok közé melegszik fel a levegő. 

    Vasárnap estig a Kárpát-medence fölé eleinte még nedves, majd egyre szárazabb, melegebb levegő áramlik, erősödik a nappali felmelegedés.

    Várható időjárás az ország területén vasárnap estig: 

    ----------------------------------------------------

    Éjszaka nyugat felől fokozatosan vékonyodik, csökken a felhőzet, de helyenként még eső, zápor, néhol zivatar is várható. Vasárnap északkeleten eleinte még több lesz a felhő, majd ott is csökken a felhőzet, és az időnként erősen megnövekvő felhőzet mellett több órára kisüt a nap. Északkeleten szórványosan, másutt néhol valószínű zápor, zivatar. A nyugati, délnyugati szél vasárnap többfelé megerősödik, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek.

    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9, 15 fok között alakul. 

    A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 24, 30 fok között várható.

brl bpt

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!