Magyarország

2008.10.08. 15:18

Vasúti baleset -Fekete zászlót tűznek pénteken a közintézményekre

<p>A kormány minden közintézményt arra kér, hogy pénteken tűzzék ki a fekete zászlót, megemlékezve a monorierdei vasúti baleset áldozatairól - mondta Budai Bernadett a kormány szerdai ülése után.</p>

A miniszterelnök azt kérte az önkormányzati minisztertől, hogy a kérést közvetlenül is juttassa el az önkormányzatokhoz, és az önkormányzati fenntartású intézményekhez - tette hozzá.

A vonatszerencsétlenség hétfőn délelőtt 10 óra 20 perckor történt: a Nyíregyháza felől Budapestre tartó Hajdú IC-vonatba hátulról belerohant a Ceglédről ugyancsak a fővárosba tartó személyvonat. A balesetben hárman a helyszínen, egy sérült pedig a Merényi Kórházban hunyt el. További 26-an kórházba kerültek, közülük 7-en súlyos vagy életveszélyes sérülésekkel.

A baleset után Szabó Pál közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter, valamint a MÁV elnöke és vezérigazgatója is felajánlotta lemondását, ám utóbbiét Gyurcsány Ferenc nem fogadta el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!