Magyarország

2008.10.22. 06:18

Nincs B verzió a Robin Hood adóra - Népszabadság

<p>A kormány nem mond le az adócsökkentésről, de egyelőre jegelni kell azt - ezt mondta a miniszterelnök adóügyi megbízottja a Népszabadságnak.</p>

Tukacs István szerint a kormány nem terjeszt be olyan javaslatokat, amelyek csökkentik a költségvetés bevételeit, adóegyszerűsítés azonban lesz.

A munkáltatói járulékalap például meg fog egyezni a munkáltatói tb-járulék alapjával, vagyis nem kell majd kétszer számolni. Az egyéni egészségbiztosítási járulék alapja szintén megegyezik majd a munkáltatói járulékalappal.

Tervezik továbbá a pozitív adóslista létrehozását, illetve az úgynevezett egyablakos ügyintézés kiterjesztését is. Ami a Robin Hood adót illeti, a szocialistáknak nincs forgatókönyvük arra az esetre, ha a parlament nem fogadná el az ide kapcsolódó tervezetet. Azért nem szerepel a költségvetésben a távhőtámogatás más forrású fedezete, mert a szocialisták szerint a Robin Hood adó jó kezdeményezés, és bíznak abban, hogy az ellenzék köréből lesznek, akik nem engedelmeskednek majd a frakciófegyelemnek - fogalmazott a lapnak Tukacs István.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!