Magyarország

2008.10.13. 15:16

Halálos vonatbaleset Monorierdőn - Négy-ötzsáknyi személyes értéktárgy még keresi gazdáját

<p>Több zsáknyi értéktárgyért még nem jelentkeztek a tulajdonosok a Monorierdőn, október 6-án történt halálos vonatszerencsétlenség után.</p>

A rendőrség és a polgárőrség összesen 30 zsáknyi holmit talált a vonatokon. Juhász Sándor, a település polgármestere a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a szerencsétlenség utáni órákban a polgárőrök és a rendőrök gyűjtötték össze az értékeket, összesen mintegy 30 zsáknyit.

 Ezeket a település önkormányzatára vitték, itt jegyzőkönyvezték, listát készítettek róluk. A tulajdonosok mintegy 25 zsáknyi személyes holmit az elmúlt héten már átvettek, a többit a MÁV munkatársai Szolnokra szállították.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint azok, akik még nem jelentkeztek elveszett tárgyaikért, azokat most már ne Monorierdőn keressék: Szolnokon, a Jubileum tér 1-3. szám alatt vehetik át a MÁV Személyszállítási és Szolgáltatási Központjában.

A vonatszerencsétlenség múlt hét hétfőn délelőtt 10 óra 20 perckor történt: a Nyíregyháza felől Budapestre tartó Hajdú IC-vonatba hátulról belerohant a Ceglédről ugyancsak a fővárosba tartó személyvonat.

A balesetben hárman a helyszínen, egy sérült pedig a Merényi Kórházban halt meg. További 26-an kórházba kerültek, közülük 7-en súlyos vagy életveszélyes sérülésekkel. A baleset után Szabó Pál közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter, valamint a MÁV elnöke és vezérigazgatója is felajánlotta lemondását, ám utóbbiét Gyurcsány Ferenc nem fogadta el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!