Magyarország

2008.10.21. 13:27

Eltemették Jászai Joli nénit

<p>Kedden délben eltemették Jászai Joli nénit. A 102 éves korában elhunyt színésznő hamvait férje mellé helyezték el a pécsi köztemetőben. A szertartáson Tasnádi Péter, Pécs polgármestere mondott beszédet.</p>

Jászai Joli nénit 102 éves korában, még szeptember 29-én érte a halál a piliscsabai Nagyboldogasszony Házban. A színésznőt Pécsett a köztemetőben, férje mellett helyezték végső nyogalomra kedden.

A temetésen Tasnádi Péter, Pécs polgármestere mondott beszédet. A családtagokon és ismerősökön kívül ott volt a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának dékánja, Aknai Tamás is. A szertartáson Joli néni három költeményét játszották be hangfelvételről, amelyket ő maga mondott el.
Jászai Joli 1907. május 21-én született Rábatamásiban. 1950 és 2004 között Pécsett élt, nyugdíjazásáig napközivezetőként dolgozott. A színészlegendaJászai Mari unokahúgát csaknem nyolcvanévesen fedezte fel a filmes szakma.

Szerepelt a Szerelem első vérig a Szerelem második vérig, a Csók, anyu, az Édes Emma, drága Böbe, a Napló apámnak, anyámnak, a Hetedik szoba és a Sztracsatella című filmekben. Az elmúlt négy évben a piliscsabai Nagyboldogasszony Ház szociális otthon lakója volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!