Magyarország

2008.09.11. 10:27

Mrovčákováé a Mosonmagyaróvárnál talált holttest

<p>Az eltűnt iglói diáklányé, a 22 éves Barbora Mrovčákováé a Mosonmagyaróvár közelében talált holttest - írja szerdai számában a pozsonyi Nový čas bulvárlap. Ezt igazolja a fiatal nőtől és a szüleitől vett DNS-minták egybevetése.</p>

A napilap minderről egy rendőrséghez közeli forrásból értesült.
Az üggyel egyelőre a magyar rendőrség foglalkozik, de valószínű, hogy a szlovák hatóság veszi majd át - olvasható az újságban. A gyilkosság oka egyelőre tisztázatlan, valószínűsíthető azonban, hogy szexuális indítéka volt.

Mrovčáková augusztus 31-én hajnalban tűnt el, utoljára akkor látták, amikor távozott a pozsonyi Cirkus Barok szórakozóhelyről. Múlt hétfőn egy berlini turista fiatal nő meztelenre vetkőztetett, külsérelmi nyomokkal teli holttestére bukkant egy, a mosonmagyaróvári vasútállomáshoz közeli földúton. Iratokat nem találtak mellette, ezért azonosítása nehezebb volt.

A gyilkossággal az a 36 éves Pozsonyban élő dél-afrikai férfi gyanúsítható, aki a múlt hét végén egy közép-szlovákiai szálló közelében felakasztotta magát. Bár a férfi a rendőrségnek korábban azt mondta, a lány a pozsonyi vár közelében, a Mudroňova utcában kiszállt abból a taxiból, amelyben egy darabon együtt utaztak, minden jel arra utal, hogy Neville Naidoo a gyilkos, legalábbis köze volt a történtekhez, mert pozsonyi lakása vérnyomokkal volt tele. A vele egy háztartásban élő anyósát arra kérlelte, hogy állítsa: a lány elment a házból. A nő a sajtónak azt nyilatkozta, nem is látta a diáklányt, csak a vérnyomokra lett figyelmes.

Az ügyben a magyar és a szlovák rendőrség képviselői csütörtökön Pozsonyban rendkívüli sajtóértekezletet tartanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!