Magyarország

2008.09.07. 12:46

A Samsung cég felsővezetői a vonatbaleset áldozatai

<p>A szlovákiai <EM>Galántán</EM> működő Samsung cég felsővezetői haltak meg szombaton a Győr-Moson-Sopron megyei Lövőn, miután autójuk személyvonattal ütközött.</p>

A galántai Samsung cég dél-koreai felső vezetői ültek abban az utóban, amelyik személyvonattal ütközött szombaton délelőtt a lövői vasúti átjáróban.

A kocsiban két család utazott, és - a csomagtartóban talált felszerelések alapján - valószínűleg golfozni indultak. A tragédiában négyen, két nő és két férfi azonnal meghalt. A balesetet csak a hátsó ülésen utazó, tizenkét éves kislány élte túl.

Őt mentőhelikopterrel szállították a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházba, ahol azonnal életmentő műtétet hajtottak végre rajta. A kislánynak el kellett távolítani a lépét, két oldali tüdő zúzódása volt, és kulcscsonttörést szenvedett. Az orvosok vasárnapra stabilizálták az állapotát.

A baleset körülményeit a rendőrség továbbra is vizsgálja - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Kálmán Gabriella, a Győr-Moson-Sopron megyei Rendőr Főkapitányság sajtóügyeletese. Az egyetlen túlélő egy tizenkét éves kislány volt. Őt a győri kórházban megműtötték, állapotát stabilizálták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!