Magyarország

2008.08.26. 12:40

Pénzváltó rablás Budapesten: a tulajdonost lőtték meg

<p>Kiderült, hogy a pénzváltó tulajdonosa az a szír férfi, akit egy fegyveres támadó lőtt meg kedden reggel egy V. kerületi pénzváltóban. A férfi nagy valószínűséggel éppen nyitáshoz készült, mikor megtámadták.</p>

Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, kedden reggel egy fegyveres támadó többször rálőtt a pénzváltóba belépő szír férfire a Haris közben. A férfi súlyosan megsebesült, a nála lévő táskát magával vitte a rabló.

Sagyibó Melinda, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese a Független Hírügynökség kérdésére elmondta: a rendőrség tudomása szerint a szír férfi a pénzváltó tulajdonosa volt. Vélhetően nyitáshoz készült, mert mint kiderült, más nem volt a helyiségben csak ő. Reggel kilenc óra körül bement a helyiségbe, majd nem sokkal utána követte a támadó.

Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint a férfit súlyos-életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba, több golyó is eltalálta.

A rendőrség eddigi adatai szerint a rabló egy körülbelül 180 centiméter magas férfi volt, aki fekete baseball sapkát és kék overallt viselt a rabláskor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!