Magyarország

2008.08.20. 05:36

Ingyen látogatható a Feszty-körkép Ópusztaszeren

<p>Ingyen lehet megnézni szerdán egész nap a Feszty-körképet az ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban.</p>

Igaz, valószínűleg csak azok juthatnak be, akik előzetesen regisztráltak, az óriási érdeklődés miatt már az összes időpont betelt ugyanis. A Csongrád Megyei Önkormányzat úgy döntött, hogy augusztus 20-án ingyen megtekinthető Ópusztaszeren a Feszty-körkép, de ehhez előzetesen jelentkezni kellett, és már a hajnali időpontok is beteltek. A megyei önkormányzat tájékoztatása szerint 26 csoport és összesen 300 ezer ember nézheti meg szerdán Feszty Árpád világhírű művét. Ekkora érdeklődést egyébként utoljára egy évtizede, a festmény restaurálása után tapasztaltak a szervezők.

Azok, akik az ingyenes belépő mellett mégis támogatni szeretnék a festménynek helyet adó épület felújítását, egy 1896 forintos millenniumi jegy megvásárlásával hozzájárulhatnak a költségekhez. A panoráma kép az utóbbi időkben azért került az érdeklődés középpontjába, mert a műnek helyt adó épület beázik, és ezzel veszélybe kerülhet a felbecsülhetetlen értékű körkép.

A Csongrád Megyei Szent István-nap egyébként lovasversenyekkel kezdődik Ópusztaszeren, majd délután az ünnepi megemlékezés után koncertek, valamint az István, a király című rockopera várja az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!