Magyarország

2008.08.27. 11:07

Fenyegették a bírót, ezért elmarad a Magyar Gárda perének hétfőre kitűzött tárgyalása

<p>Elmarad a Magyar Gárda feloszlatására indított per hétfőre kitűzött újabb tárgyalási napja, mert az ügy bírája névtelen fenyegetéseket kapott.</p>

A bíró ezért elfogultságot jelentett be, a Fővárosi Bíróság Polgári Kollégiumának vezetője pedig intézkedett új bíró kijelölésére. A következő tárgyalási napot hivatalból tűzi ki a bíróság. A per azonban nem emiatt húzódik el, hanem az időközben beterjesztett beavatkozási kérelmek miatt.

A Fővárosi Bíróság szerdai tájékoztatása szerint a szeptember 1-re halasztott tárgyalás elmarad, mert az ügy bírája névtelen fenyegetéseket kapott telefonon. A bíró elfogultságot jelentett be. A Polgári Kollégium vezetője intézkedett új bíró kijelöléséről. A következő tárgyalás határnapját a bíróság hivatalból tűzi ki. A tárgyalás elmaradása nem okoz elhúzódást a peres eljárásban, ugyanis az elutasított beavatkozási kérelmek miatt a beavatkozni szándékozók fellebbezést nyújtottak be a bírósághoz. Fellebbezési kérelmüket a Fővárosi Bíróság szerdán terjesztette fel a Fővárosi Ítélőtáblához. A per csak az ítélőtábla döntése után folytatható.

Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, a gárdaügy utolsó tárgyalási napján, június végén, szeptember 1-re halasztották a pert. Ugyanis a felperesi és az alperesi oldalon is többen jelezték, hogy részt vennének a Magyar Gárda Kulturális és Hagyományőrző Egyesület feloszlatására kezdeményezett eljárásban. Közülük a bíróság háromnak, a Magyarországi Kisebbségek Pártjának, a Magyarországi Nemzeti és Etnikai Kisebbségek Érdekvédelmi Egyesületének és egy nyugalmazott mérnöknek engedélyezte a perbe való beavatkozást.

Korábbi cikkek:

  • Aláírásgyűjtés a Magyar Gárda ellen
  • Magyar Gárda - folytatódik a per
  • Bevonult a gárda Szikszóra
  • Vonult a Gárda Nyírkátán
  • Soron kívül intézik a Magyar Gárda ügyét

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!