Magyarország

2008.08.24. 08:42

Dézi gyilkosai Nyíregyházán akartak bujkálni

<p>Nyíregyháza, Budapest - Sz. Dézit (21 éves) augusztus 12-én gyilkolták meg Budapesten - átvágták a torkát -, majd egy elhagyatott helyen hagyták.&#160;<dia width="900" height="700" alt="Dézi gyilkosai Nyíregyházán akartak bujkálni 2008.08.24."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/D_zi_gyilkosai_Ny_regyh_z_n_akartak_bujk_ln/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Dézi gyilkosai Nyíregyházán akartak bujkálni 2008.08.24." /></a></dia></p>

A BRFK az emberölés gyanúsítottjai utáni nyomozásban a baráti kört akarta kikérdezni adatgyűjtés céljából, csakhogy ketten, T. Adrienn és barátja, B. László inkább eltűnt. Emiatt terelődött rájuk a gyanú, noha a három személy korábban szoros kapcsolatban volt.

Az egyik közösségi portálon olvasható adatok szerint az áldozat műkörömépítéssel, internetes vetkőzőszámokkal, alkalmanként pedig fotómodellkedéssel szerzett pénzt. A 18 éves T. Adrienn go-go táncosként bárokban lépett fel, barátja az adatlap szerint nem dolgozott. A menekülőket szombat hajnalban elfogták.

A két fiatalt szombat éjszaka, egy nyíregyházi bérelt szobájában kapta el a rendőrség. A rendőrség ezt a panziót rendszeresen ellenőrzi. Miután ellenőrizték a bejelentkezett személyek adatait, hamar kiderült, hogy hamis néven jelentkeztek be mindketten.

A rendőrök elmentek, majd hajnalban tértek vissza, amikor már villámgyors rajtaütés keretében rátörték az ajtót az alvó párra. A gyanúsítottak nem tanúsítottak ellenállást. Az álmukból felriadó párost a 22 éves férfit és 18 éves társát megbilincselték, és elszállították.

A panzió üzemeltetője szerint a két személy nem viselkedett feltűnően, csöndesek voltak, és azt híresztelték a környezetükben, hogy szét akarnak nézni a városban. Állítólag azt is mondták, hogy a lány munkát kapott a városban.

Azt egyelőre nem tudni, hogy kihallgatták-e őket, illetve tettek-e beismerő vallomást. Azt sem tudni, honnan jött az ötlet a salgótarjáni lány és a budapesti férfi számára, hogy pont Nyíregyházán próbáljanak elrejtőzni. Nem hivatalos információ szerint a debreceni virágkarnevál tömegében próbáltak felszívódni, csakhogy épp ott ismerték fel a párost, így jutottak a nyomukra.

Ha a most elfogott párosra rábizonyítják a gyilkosságot, még akkor is kérdésként merül fel a motiváció. Miért mérgesedhetett el annyira a viszony, hogy egy 21 éves lánynak meg kellett halnia?

- Pusztai Sándor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!