Magyarország

2008.07.04. 18:05

Egyszerre lesz a melegfelvonulás és az ellentüntetés

<p>Budapest - Két, egymástól elzárt kordonfolyosóban vezetik majd a holnapi melegfelvonulás résztvevőit és az ellenük tüntetőket, akik szintén az Andrássy úton, velük szemben vonulnak. <dia width="900" height="700" alt="Melegfelvonulások világszerte 2008. 07.04."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Melegfelvonul_sok_vil_gszerte_2008__07_04_/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Melegfelvonulások világszerte 2008. 07.04." /></a></dia></p>

Az Erzsébet téren gyülekeznek majd a melegfelvonulás résztvevői és a hozzájuk csatlakozók. Mindenkit átvizsgálás, regisztráció után engednek csak be egy kordonnal lezárt részre.

Az ellentüntetők az Andrássy út másik végén gyülekeznek, ugyanúgy átkutatják őket. Utána mindkét csoport, egy időben, egymással szemben indul el. Úgy számolnak, hogy a Kodály köröndnél fognak találkozni.

A két menet talákozását úgy próbálja megoldani a rendőrség, hogy végig két, egymástól elzárt, külön kordonfolyosón belül vezeti a két felvonulást. A Kodály körönd egyik oldalán vezetik az egyik, a másik oldalán a másik menetet.

Így próbálják - a lehetőségekhez képest - távol tartani a két menetet egymástól.
Az SZDSZ Újgeneráció elnöke sajtótájékoztatóján többek között arról beszélt, hogy a felvonulás már nem csak a melegek ügye. "Nagyon sokan ki fognak jönni. Olyanok is, akik nem melegek, akiknek nincs is meleg ismerősük, pusztán elegük van abból, hogy néhány szélsőséges idióta fizikailag fenyegethet egy kisebbséget" - mondta Léderer András (SZDSZ), a Az SZDSZ Újgeneráció elnöke.

Forrás: TV2

További cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!