Magyarország

2008.06.29. 21:10

Öt halott a szabadvizeknél hétvégén

<p>Öten vesztek vízbe itthon ezen a hétvégén, egy 13 éves gyermek is az áldozatok között van. Hiába a figyelmeztetés, többen tiltott helyen mentek a vízbe.</p>

Egy 13 éves fiú szombat este fulladt meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Vállaj halastavában. Társaival a vízbe ugráltak, de egyszer csak eltűnt a vízben. Bár kihúzták, és próbálták újraéleszteni, a mentők már nem tudtak segíteni rajta.

Vasárnap délelőtt a velencefürdői szabad strandon halt meg egy 27 éves nő. Feltehetően csak a kezét akarta megmosni a vízben, amikor hirtelen rosszul lett, és beleesett. Két percig lehetett a víz alatt, bár gyorsan megkezdték az újraélesztését, ez már nem járt sikerrel.

Később a fővárosban egy 42 éves férfi a XXIII. kerületi Molnár-szigetnél tiltott helyen akarta lehűteni magát a Dunában vasárnap délután. Szemtanúk szerint erősen ittas volt. A vízben elmerült, holttestét csak félórás kutatás után találták meg a búvárok.

Alig valamivel később szintén tiltott helyen, a kaposvári Malom-tónál próbálta lehűteni magát egy középkorú férfi. Barátjával ugrált a vízbe, ám elmerült. Itt is félórás kutatás után bukkantak a búvárok a holttestre.

Délután a Pest megyei Gomba melletti horgásztónál a búvárok egy férfit kerestek, aki még pénteken mehetett oda fürdeni. Mivel azóta senki sem látta, azt feltételezték, hogy belefulladt. Két óra kutatás után megtalálták a holttestét.

A rendőrség többször is figyelmeztette már a fürdőzőket, hogy akár 20 ezer forintos bírságra is számíthat az, aki tiltott helyen megy a vízbe.

Tavaly 207-en fulladtak az itthoni folyókba és tavakba, 13-an közülük gyerekek voltak.

  • Halálos baleset Bács- Kiskunban
  • A Velencei- tónál is meghalt egy fürdőző
  • Holttestet emeltek ki a tűzoltók a Dunából
  • Nehezebb lenne italozni - Megszűnik a féldecis?
  • A nap képei A nap képei 2008. 06. 28.
  • Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!