Magyarország

2008.06.18. 16:36

Meghibásodott az érettségi bizonyítványok kiadását szolgáló rendszer

<p>Meghibásodott az érettségi bizonyítványok kiadásáért felelős szoftver - erősítette meg az Oktatási és Kulturális Minisztérium szerdán a Független Hírügynökségnek.</p>

18:20 Nem tudni, hány iskolát érint a hiba

Nem érinti hátrányosan a diákokat, hogy gondok akadtak az érettségi bizonyítványok kiadásáért felelős szoftverrel - tudta meg a Független Hírügynökség az Oktatási és Kulturális Minisztérium sajtóosztályától.

Azt, hogy pontosan hány iskolában voltak gondok a rendszerrel, nem tudni. Volt, ahol az átmeneti zavar miatt lelassult az eredmények rögzítése, máshol egyáltalán nem működött a rendszer, ezért több intézményben nem kapták meg szerdán az érettségi bizonyítványukat a vizsgázók.

A tárca tájékoztatása szerint már hozzáláttak az informatikai rendszer helyreállításához.

Az érettségi vizsgaszabályzatban nincs olyan rendelkezés, amely alapján az érettségi bizonyítvány kiadásának a vizsga napján meg kell történnie.

Ezért nem követ el jogsértést az az iskola, amelyik a dokumentumot kiállító szoftver hibája miatt nem adja át szerdán a bizonyítványt azoknak, akik végeztek az össze érettségi vizsgával- mondta el a Független Hírügynökségnek az oktatási tárca sajtóosztályának egyik munkatársa.

Azt a minisztériumnál nem tudták megmondani, hogy hány iskolát érint, hogy átmeneti zavar lépett fel a vizsgaeredmények elektronikus rögzítésére használt számítógépes rendszerben. Volt, ahol csak lelassult a rendszer, de több helyen nem tudták kiállítani a bizonyítványokat azoknak, akik szerdán befejezték az érettségi időszakot. Ez azonban nem érinti hátrányosan a diákokat a minisztérium szerint. Úgy tájékoztattak, hogy már dolgoznak a rendszer helyreállításán.

_____________________________________________________________

Ez azokat az intézményeket érinti, ahol szerdán fejeződnek be a szóbeli érettségik, és kiadnák a bizonyítványokat.

Arról, hogy mekkora a baj, és pontosan hány iskolát, illetve diákot érint mindez, a szaktárca később ígért tájékoztatást.

  • A nap képei  A nap képei 2008. 06. 17.
  • Újabb földrengések
  • Mercedes- gyár épülhet Kecskeméten
  • Halálos közúti baleset Napkornál  Nem hivatalos információ szerint halálos közúti baleset történt Napkornál 2008.06.18.
  • Ittasan várta betegét az ügyeletes orvos Győrben
  • Pénzszállító ütközött Budapesten
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!