Magyarország

2008.06.22. 14:28

MDF: Jogellenes, hogy a parkolótársaság automatáin hirdet

<p>Budapest - A MDF budapesti szervezete szerint jogellenesen helyezett el a napokban parkolóóráin hirdetéseket a Centrum Parkoló Kft.</p>

A párt budapesti elnöke vasárnapi közleményében azt írja: a parkolótársaság működése eddig is törvényességi aggályokat vetett fel, és ezeken nemhogy nem változatott, de újabb törvényellenes tevékenységgel akar pénzhez jutni. Az MDF továbbra is azt javasolja, hogy az önkormányzatok bontsák fel a szerződésüket a Centrum Parkoló Kft-vel.

Az MDF budapesti szervezete szerint a Centrum Parkoló Kft.-val kötött szerződések előnytelenek az önkormányzatokra nézve, és aránytalanul drágák az autósoknak. A társaság újabban a parkolóórák hirdetési felületként való törvénytelen értékesítésével kíván még több bevételhez jutni. Ehhez nem kértek engedélyt a megfelelő szervtől, ráadásul a Terézvárosban érvényben lévő rendelet kifejezetten tiltja ezt a tevékenységet - olvasható Almássy Kornél közleményében.

A Centrum Parkoló Kft. gyakorlatát a tavalyi ombudsmani jelentés számos ponton jogsértőnek találta - emlékeztet az országgyűlési képviselő. Egyrészt azért, mert csak az úgynevezett "mikuláscsomaggal" értesítik a gépkocsivezetőket az esetleges pótdíjfizetési kötelezettségükről. Másrészt a parkolótársaság nem rendelkezik igazolásokkal az általuk használt órák, digitális fényképezőgépek és számítógépek pontosságáról, illetve a parkolóhely kialakításán túl az autósok nem kapnak szolgáltatásokat, mint pédául a parkolóhelyek tisztán tartását és a parkolóórák megfelelő működését - fejti ki Almássy Kornél.

Az MDF budapesti szervezete felszólítja a Centrum Parkoló Kft.-t, hogy szüntesse be a jogsértéseket. Emellett továbbá fenntartja korábbi javaslatát, miszerint az érintett önkormányzatok szeptember elsejei hatállyal az összes kerületben kezdeményezzék a Centrum Parkoló Kft.-val kötött szerződések felbontását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!