Magyarország

2008.06.30. 16:48

Kormányzati negyed: a vagyonkezelő elkészítette az elszámolást

<p>A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt., elkészítette a Kormányzati Negyed projekttel kapcsolatos elszámolást, és azt hétfőn eljuttatta a Pénzügyminisztériumnak. Száraz Gábor a társaság szóvivője, a Független Hírügynökség érdeklődésére elmondta: az idei központi költségvetésben 3,8 milliárd forintot különítettek el a meghiúsult kormányzati negyeddel kapcsolatban felmerült kiadásokra, és a pénzügyi beszámoló szerint a költségek messze nem merítik ki a rendelkezésre álló keretösszeget.</p>

Száraz Gábor hozzátette: a következő lépésben a PM az elszámolást véleményezi, elfogadja, vagy esetleg kiegészítést kér az MNV-től. Azután a pénzügyi tárca beterjeszti a kormánynak az elszámolás tervezetét, amely döntést hoz arról. "Az ügy érzékenységére tekintettel a kormánydöntéséig a teljes részleteket nem lehet nyilvánosságra hozni. A megmaradó pénz az államháztartás bevételi oldalát gyarapítja majd" - fogalmazott Száraz Gábor.

A szóvivő megerősítette, hogy a 3,8 milliárd forint felett a Kormányzati Negyed Projekt Kft. törzstőkéjét az idén 90 millió forinttal megemelték, hogy a kinnlevőségeket ki tudják fizetni. Emellett további 211 millió forintot kifizettek a 2007-ben felmerült értékbecslési, és ügyvédi munkák fedezetére.

Száraz Gábor elmondta azt is, hogy Görözdi György, a Kormányzati Negyed Projekt Kft. ügyvezető igazgatója hétfőn megválik tisztségétől, mivel 3 hete lejárt határozott idejű szerződése helyébe lépett megbízási szerződése is lejárt.

  • A tíz leggazdagabb honfitársunk listája
  • A Fidesz szerint több mnit 10 milliárd csúszott el
  • Hibás a 200 milliós honlap
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!