Magyarország

2008.06.06. 17:37

Kisteherautó gyulladt ki, gázpalackok robbantak a 86-os főúton

<p>Árokba hajtott és kigyulladt egy gázpalackokat szállító kisteherautó pénteken délután négy órakor Győr-Moson-Sopron megyében, Jánossomorja és Mosonmagyaróvár között.</p>

A kocsin 28 darab gázpalack volt, ezek közül kettő fel is robbant. A sofőr súlyosan megsérült. A tüzet rövid idő alatt eloltották a tűzoltók. A mentés és a helyszínelés idejére teljes útzár van a 86-os főút érintett szakaszán.

Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a kisteherautó délután négy órakor rohant az árokba a 86-os főúton. A baleset Jánossomorja és Mosonmagyaróvár között történt. A kisteherautó sofőrje súlyosan megsérült, a mentők kórházba vitték. A kocsi kigyulladt, a tűz átterjedt a 28 gázpalackból álló rakományra és az aljnövényzetre is. Két gázpalack felrobbant. A tűzoltók rövid idő alatt eloltották a tüzet. A palackokat visszahűtik. A mentés és a helyszínelés idejére az érintett útszakaszon teljes útzár van. A baleset miatt a lakosság nem került veszélybe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!