Magyarország

2008.06.09. 13:47

Kilenc vágányt zárt le egy kisiklott tehervonat a Nyugatiban

<p>Budapest - Tolatás közben kisiklott egy tehervonat utolsó kocsija hétfőn kora reggel Budapesten, a Nyugati pályaudvaron.</p>

13,40 A legtöbb vágány már működik
Már fogad és indít vonatokat a Nyugati pályaudvar legtöbb vágánya, miután a szakemberek elhárították a hétfőn reggel kisiklott tehervagon okozta károk nagy részét. Egy tehervagon utolsó kocsija hétfőn kora reggel tolatás közben siklott ki a fővárosban a Nyugati pályaudvaron. A menetrend hétfő késő estére áll helyre.

A balesetben senki nem sérült meg, de a sínekről leugrott kocsi elzárta a Budapest-Cegléd-Szolnok vonal mindkét vágányát. A Nyugatiban egy időre lezárták a 9-estől a 17-es vágányokat is. Több vonat csak Kőbánya-Kispestig közlekedett, a monori vonatok pedig egy ideig nem közlekedtek, helyettük a szolnoki zónázó vonatok álltak meg minden állomáson.

A kisiklás miatt eltorlaszolt egyik vágányt dél előtt nem sokkal felszabadították, a másik vágány helyreállítását délután négy óra körüli időre ígérik. A pályaudvar már fogad és indít vonatokat a 9-17-es vágányain is. Az elővárosi vonatokat lehetőség szerint elindítják, de a Budapest-Cegléd-Szolnok vonalon továbbra is igénybe kell venni a zónázó vonatokat is. A délutáni órákban még 20-30 perces késésekre kell számítani, a menetrend késő este állhat helyre - tájékoztatta a független Hírügynökséget Both Ferenc, a Mávinform ügyeletese.


A MÁV tájékoztatása a balesetben senki nem sérült meg, ám a sínekről leugrott kocsi elzárja a Budapest-Cegléd-Szolnok vonal mindkét vágányát.

A Nyugatiban jelenleg a 9-estől a 17-es vágányokig sem fogadni, sem indítani nem tudják a járatokat. A Szolnok felől érkező távolsági vonatok csak Kőbánya-Kispestig közlekednek, illetve onnan is indulnak, a monori vonatok egyelőre nem járnak, helyettük a szolnoki zónázó vonatok állnak meg minden állomáson. A rend várhatóan délelőtt állhat helyre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!