Magyarország

2008.06.16. 10:16

Jelentős rendőri erő a fényeslitkei gyilkosság helyszínén

<p>Fényeslitke - Egy ember meghalt, egy megsérült, amikor szurkálás történt vasárnap este Fényeslitkén. <dia width="900" height="700" alt="Jelentős rendőri erő a fényeslitkei gyilkosság helyszínén 2008.06.16."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Jelent__337_s_rend__337_ri_er__337__a_f_nye/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Jelentős rendőri erő a fényeslitkei gyilkosság helyszínén 2008.06.16." /></a></dia>&#160;<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/flv-gyilkossag-keseles-fenyeslitke-kocsma.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

Az elsődleges információ szerint egy autóval indult öt fiatalember egy kocsmához. Ketten bementek sörért, a többiek kint vártak. Egyszer csak azt vették észre, hogy egyikük vérző testtel kitámolyog, társa pedig eszméletlenül fekszik.

A kihívott mentők nem tudtak segíteni rajta, sérüléseibe a helyszínen belehalt. A másik férfit elszállították, de azt, hogy ki volt a szurkáló még nem tudják a közelben állók.

Sokan érkeztek a tragédia helyére, ezért megerősítették a rendőri egységeket. Egy személyt előállították, és most adatgyűjtéssel folyik a szurkálás körülményeinek felderítése. Annyi tűnik bizonyosnak, hogy a megvásárolt láda sört már kihozták a szórakozó helyről, amikor annak előtere és a szomszéd porták által határolt kerítések közt történt az egyelőre indok nélküli támadás.Az áldozatok életkorát a közelben lévők 15-16 évre becsülték.

Őrizetbe vették a gyanusítottat

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányságemberölés bűntett és súlyos testi sértés megalapozott gyanújával őrizetbe vette azt a 40 éves férfit, aki a rendelkezésére álló adatok szerint vasárnap este fényeslitkeikocsma előtt megkéselt két helybeli kamaszt. Az egyik, 14 éves fiú a helyszínen életét vesztette, 16 éves társát súlyos sérüléssel vitték kórházba.

A tanúk elmondása szerint a fiatalok egy rekeszt sört vettek a pultnál, valamin összeszólalkoztak a gyanúsítottal, aki utánuk ment, és rugóskésével mindkettőjüket megszurkálta. A bűncselekmény után a késelő elmenekült, a helyi körzeti megbízott a temetőben talált rá és állította elő. A férfi azt állítja, hogy nem csak erősen ittas volt, de nyugtatókat is beszedett, így semmire sem emlékszik. Az elkövetés feltételezett eszközét, egy 11 cm pengehosszúságú rugóskést a rendőrség lefoglalta az őrizetbe vett gyanúsítottól - tájékoztatta a Szabolcs Online-t Fülöp Gergely rendőr főhadnagy.

Kapcsolódó cikkek:

Késelés a fényeslitkei kocsma előtt
Vasárnap este Fényeslitkén egy kocsma előtt történt késelés. Egy ember meghalt, egyet kórházba szállítottak.

Véletlen késelés Mátészalkán
Súlyosan megsérült egy 44 éves nő, akit egy ismerőse véletlenül szúrt hasba szerdán a mátészalkai vasútállomáson.

Késelés Kemecsén
Az elsődleges diagnózis szerint életveszélyes állapotban szállítottak kórházba egy helybeli férfit péntek éjszaka Kemecséről, ahol többen megtámadták.

- Pusztai Sándor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!