Magyarország

2008.06.03. 15:11

Ingyen telek diplomásoknak Kaposváron

<p>Ingyen telek diplomásoknak. A kaposvári önkormányzat 25 ingyen telket ajánl fel azoknak a diplomásoknak, akik a városban dolgoznak, vagy szeretnének dolgozni, és vállalják, hogy 10 évig biztosan Kaposváron élnek majd.</p>

A cél a hiányszakmák pótlása. A város vezetése több céggel is egyeztetett, felmérték, hogy milyen képzettségű munkaerőre van szükségük. Ingyen telekkel próbálják idecsalogatni a diplomás szakembereket. Két évvel ezelőtt már odaadtak így 10 telket, az ötlet bevált, ezért folytatják.

Az ötlet tehát bevált, 10 diplomás letelepedett és építgeti a házát. Az önkormányzat ezért most újabb ingyen telkeket ajánl fel. A város szélén 25 telket jelölnek majd ki, ezeket közművesítik, és ezután kezdhetnek majd el rajta építkezni a diplomások. A telkek piaci értéke 6-7 millió forint. Az önkormányzat azonban ingyen adja megfelelő képzettségű diplomásoknak.

Az önkormányzat várja azoknak a diplomásoknak a pályázatait, akik vállalják, hogy Kaposváron dolgoznak és legalább 10 évig a városban is élnek majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!