Magyarország

2008.06.20. 06:20

Fegyveres támadás a vonaton - cigarettát kért egy gyilkosság kapcsán korábban elítélt férfi

<p>Fegyvert szorított egy utas homlokához egy férfi csütörtökön délután a Sárbogárd és Baja közötti vonaton. A pisztolyos férfi cigarettát kért áldozatától és kényszerítette, hogy Szekszárdon szálljon le vele a vonatról.</p>

A rendőrök az állomás közelében elfogták a férfit és a fegyvert is megtalálták egy kocsi alatt. A támadóról kiderült, hogy társtettesként már ült börtönben emberölés miatt.

A rendőröket a fegyveres támadás miatt csütörtök délután értesítették a szekszárdi vasútállomásról - mondta a Független Hírügynökségnek Farkas Kinga, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Kiderült, hogy a Baja és Sárbogárd között közlekedő vonaton egy utas fejéhez valaki fegyvert szorított. A támadó cigarettát kért és arra kényszerítette áldozatát, hogy szálljon le vele Szekszárdon.

A rémült férfi eleget tett a kérésnek. Az állomáson aztán a kalauz segítségével megpróbálta felelősségre vonni a támadót, mire az elfutott. A rendőrök a közelben elfogták. A fegyvert - egy gáz-riasztó pisztolyt - egy autó alatt találták meg.

Kiderült, hogy még a támadás előtt a férfi átadta a pisztolyát egy szintén a vonaton utazó ceglédi lánynak. Az így felfegyverzett 15 éves lányról a mobiltelefonjával fotót készített. A rendőrök a lányt is meghallgatják és vizsgálják, hogy milyen kapcsolatban van a férfival. Az is lehet, hogy ő is áldozat, ugyanis a nagyanyját ment meglátogatni Bátaszékre. A kihallgatások csütörtökön este még tartottak.

A támadás egyébként rosszabbul is végződhetett volna, a fegyveres férfi ugyanis volt már büntetve, mert társtettes volt egy gyilkosságban.

További cikkek:

  • Az unoka verte agyon a nagymamát

  • Hazatért a szomáliai magyar lány
  • Óriási meglepetés a Nemzet Színésze választáson
  • Ittasan várta betegét az ügyeletes
  • Háromévest támadott meg a kutya
  • Megszakadt a szíve Temetés Fényeslitkén 2008.06.19. 
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!