Magyarország

2008.06.05. 20:09

Előzetesben a pátkai Molotov-koktélos támadók

<p>Pátka - Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azt a három polgárőrt, akik a gyanú szerint Molotov-koktélokat dobtak a napokban több Fejér megyei házra</p>

A rendőrség először közveszély-okozás miatt indított ellenük eljárást, ezt azonban megváltoztatták több emberen elkövetett emberölés kísérletére. Korábban felmerült, hogy a támadások a helyi roma-nem roma ellentétek miatt történtek. A rendőrség közben fokozott rendőri jelenlétet rendelt el.

Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azt a három férfit, akiket a Fejér megyei Pátkán történt Molotov-koktélos támadásokkal gyanúsítanak - mondta el a Független Hírügynökségnek R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A gyanú ellenük több emberen elkövetett emberölés kísérlete.

A Fejér megyei településen kedd hajnalban három házra dobtak Molotov-koktélokat a falu szélén. Az egyik lakás ablakán be is esett az egyik égő palack, ebben a helyiségben gyerekek aludtak, de senki nem sérült meg. A másik házban a redőny és az ablakpárkány rongálódott meg, a harmadik épületnek a fala lett kormos. A helybeliek szerint polgárőrök támadták meg romák házait. Közben a helyi képviselő-testület kiáltványt fogalmazott meg rendkívüli ülésén, és aláírásgyűjtés kezdődött, amelyben az aláírók megerősítik, hogy hisznek a polgárőrök ártatlanságában és pártatlan igazságszolgáltatási eljárás lefolytatását kérik.

A helyiek szerint a Molotov-koktélos támadás nem romakérdés. R. Szabó Ágnes tájékoztatása szerint mindenesetre a megyei főkapitány fokozott rendőri jelenlétet rendelt el a településen, azaz több egyenruhás lesz az utcákon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!