Magyarország

2008.06.06. 22:03

Elkeseredett pátkaiak vonultak a cigánysorra egy lakossági fórum után

<p>Elkeseredett pátkai polgárok vonultak a település roma lakosainak házához pénteken este egy lakossági fórum után.</p>

A fórumot még délután, a helyi Művelődési Ház udvarán tartották. Az emberek a romákkal kapcsolatos panaszaikat sorolták fel. Ezután döntöttek úgy, hogy a körülbelül 300 résztvevőből 50-en a romák házaihoz vonulnak, hogy megmutassák, összetartanak. A romák kaszákkal, kapákkal várják a helyieket.

A település nem roma lakosai azért panaszkodnak, mert szerintük a romák fenyegetik családtagjaikat. A helyzet azután éleződött ki a Fejér megyei településen, hogy kedden hajnalban molotov-koktélokat dobáltak romák házaira. Az ügyben három polgárőrt gyanúsítanak, ők előzetes letartóztatásban vannak.

A lakók pénteken lakossági fórumot hívtak össze, hogy pénzt gyűjtsenek az előzetes letartóztatásban ülők családjának. Az egyik gyanúsított polgárőr egyik családtagja azt mondta, hogy a romák folyamatosan fenyegetik őket. Több helybeli is arról számolt be, hogy az utcán, buszon, mindenütt zaklatják családjaikat a romák. Ezután 50 ember úgy határozott, hogy a romák házaihoz vonulnak, megmutatni az összetartásukat és azt, hogy nem félnek. A romák este nyolc óra körül kaszákkal, kapákkal vonultak fel az utcákban - számolt be a Független Hírügynökség helyszíni tudósítója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!