Magyarország

2008.06.12. 14:30

Azonosították a mórhalmi postásgyilkost

<p>Sikerült azonosítani a rendőröknek azt a férfit, aki május közepén agyonlőtt egy postásnőt a Csongrád megyei Mórahalmon, majd maga is öngyilkos lett.</p>

Tanyaszomszédai ugyanis bejelentették a rendőrségen, hogy régóta nem látták, ezért mentek ki a nyomozók otthonához, ahol különféle bizonyítékokat találtak.

A Mórahalomtól 11 kilométerre lévő Ásotthalom tanyavilágából többen jelentették a rendőrségnek, hogy egyik szomszédjukat már régóta nem látták. A nyomozók kimentek a keresett férfi otthonához, ahol kiderült, hogy a mórhalmi postásnő gyilkosáról van szó. A melléképületben ugyanis különféle, fegyverkészítéshez szükséges eszközöket találtak, illetve a férfi személyes papírjait is - mondta el csütörtöki sajtótájékoztatóján Szekeres Tibor, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezetője.

Mórahalom határában még május közepén támadtak meg egy kézbesítőt, a lövések akkor dördültek, mikor a postásnő a leveleket dobta be az út menti postaládákba. A támadás után a férfi maga ellen fordította fegyverét, öngyilkos lett. Az 56 éves asszony még élt, amikor a mentők a helyszínre értek, később a kórházban halt bele sérüléseibe.

Mint kiderült, a gyilkos egy 50 éves férfi volt, akinek nem voltak közeli hozzátartozói. A tanyán egyedül élt és korábban mezőgazdasággal foglalkozott. Elmondások szerint magábaforduló ember volt, a rendőrséggel korábban kisebb bűncselekmények miatt már volt dolga - mondta Szekeres Tibor.

A bűnügyi osztályvezető elmondta azt is, hogy a férfi minden bizonnyal készült a gyilkosságra, hiszen kesztyűt és csuklyát húzott, illetve saját maga készítette a fegyvert is. Miután a postásnőt meglőtte, az autójával akart elmenekülni, mivel azonban a jármű műszaki okok miatt nem indult, valószínűleg pánikba esett és ezért lett öngyilkos.

Bár a rendőrök a gyilkosság után a róla készült fényképek alapján próbálták kideríteni, hogy kiről van szó, senki sem ismerte fel. Valószínűleg azért, mert a fejlövése annyira roncsolta az arcát, hogy felismerhetetlenné vált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!