Magyarország

2008.05.01. 12:07

Veterán Ikarus busztúra május elsején

<p>Budapest - A Közlekedési Múzeum "Ikarus, a gördülő legenda" című időszaki kiállításához kapcsolódóan a tárlat látogatói május 1-jén és 18-án kipróbálhatják az ötvenéves piros veterán buszt.</p>

A busztúra a Közlekedési Múzeum elől indul és a Vasúttörténeti Park valamint a ferihegyi Repülőgép Emlékpark érintésével érkezik vissza - tájékoztatta a Független Hírügynökséget a múzeum.

A Közlekedési Múzeumban április 22-én nyílt kiállítás a hazai Ikarus buszgyártás elmúlt hatvan évéről. A tárlat látogatói megnézhetik a többi között a jól ismert pesti kék és piros Ikarus vagy a honvédségi hathengeres busz makettjét.

A szervezők két napon is lehetővé tették, hogy az érdeklődők felüljenek egy fél évszázados járműre. A veterán busztúra naponta kétszer indul, délelőtt 11 órakor és délután három órakor. A nosztalgia járat a Közlekedési Múzeum elől indul és a Vasúttörténeti Park valamint a ferihegyi Repülőgép Emlékpark érintésével érkezik vissza. A buszról a Vasúttörténeti parkban és a ferihegyi Repülőtéri Emlékparknál is le lehet szállni, vagy vissza lehet térni a Közlekedési Múzeumhoz.

A Vasúttörténeti parkban és a Repülőgép Emlékparkban a nosztalgia busszal érkezők 50 százalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg a belépőjegyeket. Az Ikarus járatra a Közlekedési Múzeum aznapi belépőjével lehet felszállni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!