Magyarország

2008.05.31. 20:31

Lóversenypálya lett a Hősök teréből

<p>Kész a vasárnapi rajtra a lóversenypályává alakított Hősök tere. Szombaton a Nemzeti Vágta gyakorlófutamait tartották.</p>

A megmérettetésre 96 település lovasai neveztek, de a verseny mellett lovasíjász bemutató, sólymász bemutató és 1848-as huszár csatajelenet is lesz.

Ebéd a boxban, hűtőfürdő a szabadban, és próbafutamok a pályán. Így néz ki a Hősök tere most, lóversenypályává alakítva. A Nemzeti Vágta előnapján már barátkozhattak a pályával a versenyzők. A Nemzeti Lovasvágtára 96 település nevezett be. Hatos csoportokban zajlanak majd a versenyek, és egyenes ágú kiesésben derül ki, hogy ki a legjobb.

Woody, a nyolcéves angol telivér Írországból érkezett és már több külföldi versenyt megnyert. Mostani lovasa, Kövesdy István fél éve kifejezetten a Nemzeti Vágtára készül vele. A versenyző szerint a versenyen nem csak a profi lovaknak lesz esélyük. A profi galopp lovak se tudják kihasználni a képességük maximumát, mert térben korlátozva vannak. Ezért kapnak esélyt a félvér és más fajtájú lovak is - mondta.

A verseny főnyereménye 30 millió forint. A futamokat élőben közvetíti az RTL Klub.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!