Magyarország

2008.05.28. 06:19

Levegő röpíti a főiskolások autóját

<p>Nyíregyháza - Konstrukciós különdíjat nyertek pneumobiljukkal, azaz sűrített levegő hajtotta járművükkel a Nyíregyházi Főiskola Műszaki és Mezőgazdasági Főiskolai Karának hallgatói. <dia width="900" height="700" alt="Levegő röpíti a főiskolások autóját 2008.05.27."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Leveg__337__r_p_ti_a_f__337_iskol_sok_aut_j/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Levegő röpíti a főiskolások autóját 2008.05.27." /></a></dia>&#160;<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/pneumobil-auto-nyiregyhaza-foiskola.wmv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A>&#160;<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/pneumobil-nyiregyhazi-foiskola-auto-verseny.wmv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A>&#160;<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/pneumobil-nyiregyhaza-foiskola-verseny.wmv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

A leleményes és ügyes kezű hallgatók a nemrégiben Egerben megrendezett versenyen indultak, 18 olyan csapattal versengve, amelyeket az ország különböző műszaki felsőoktatási intézményei neveztek a speciális küzdelembe.

A Frics Gábor, Fekete Imre és Oprics Miklós tervezte és Bandita névre keresztelt autó szép sikert ért el. A felkészítésben segítettek Krajnyik Károly,Solcz Mihály, Hajdu András és Százvai Attila műszaki oktatók.

Kapcsolódó cikkek:

  • Robot kupa
    Nem adja fel a robotfoci csapat felállítását a Neumann János Számítógép-Tudományi Társaság Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezetének Fuzzy csoportja, mely 2006. évi tudományos tanácskozását tartotta csütörtökön a Nyíregyházi Főiskola Műszaki és Mezőgazdasági Főiskolai Karán.

  • Ember ellen készülnek a robotok!
    Ha nem születik új Puskás Öcsink, "csinálhatunk" magunknak – alakul a robotválogatott. Az sem újdonság már, hogy egy számítógép megveri a sakk világbajnok embert és hogy egy robot néhány perc alatt kirakja a Rubik-kockát.

  • Mesterien bánnak az okos gépekkel
    Neumann Díjjal ismerték el az informatikai kultúra fejlesztésében elért eredményeket. A 2007. év egy újabb állomás a megyei NJSZT életében: az Ifjúsági Csoport robotfocistáinak világsikeréről beszél az ország.  


- Nyéki Zsolt -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!