Magyarország

2008.05.30. 06:53

Jó üzlet most eurót vásárolni

<p>Csúcson a forint - olcsóbb lehet a külföldi nyaralás. Az euró-forint árfolyam három éve nem volt ilyen alacsony mint most, az elemzők ezért azt javasolják, hogy aki megteheti, már most vásárolja meg a nyárra szükséges eurót.</p>

Valószínűleg ezen az áron már nem lehet sokáig kapni ugyanis - számolt be az RTL Híradó.

Márciusban még 265 forintba került egy euró, most 250 forint alatt van az ár, de szakértők szerint azonban már nem sokáig. Sarkadi Szabó Kornél, a Cashline Értékpapír Zrt. elemzője azt mondta: a forint új hároméves csúcsa egy kegyelmi állapot, aminek az időtartama napokban mérhető, és nem hónapokban. Aki valaki megteheti, a napokban váltsa át euróra a forintját, ha külföldi nyaralást tervez - tanácsolta.

Ma egy gombóc fagyi például Szlovéniában - átszámítva - 170 forint, de ha újra drágul az euró, akkor 10 százalékkal többe, 185 forintba is kerülhet. Ez a különbség igaz a szállásra, az étteremre, és az össze többi más költségre is. A pénzváltóknál emiatt megnőtt a forgalom.

Madarász Gyula, az Exlusive Change tulajdonosa is úgy látja: a nyári turizmus hatására kezdenek vásárolni azt emberek, mondhatni pánikszerűen. Több pénzváltóban ezért felhalmozták az eurókészleteket, de van olyan vidéki pénzváltó, ahol átmenetileg hiánycikk a közös európai pénz.

;
· Olcsóbbak, mégsem kapkodják az LCD tévéket
· „Palackozott” papagájok a magyar-ukrán határon
· Tanárra és igazgatóra támadt egy nő  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!