Magyarország

2008.05.25. 18:41

A gazdasági feketelista után itt a szociális feketelista

<p>A közelmúltban megjelent sajtóinformációk után Orbán Viktornak nyilatkoznia kell terveiről, hogy mire készül és milyen programot irat párttársaival - hangsúlyozza Lendvai Ildikó a Független Hírügynökséghez eljuttatott vasárnapi közleményében.</p>

Az MSZP országgyűlési képviselőcsoportjának vezetője szerint magának Orbán Viktornak kell megszólalnia a nagyberuházások leállításáról és a nyugdíjak befagyasztásáról szóló elképzeléseivel kapcsolatban.

Lendvai Ildikó közleményében azt írja: "a gazdasági feketelista után fény derült Orbánszociális feketelistájára is. A gazdasági feketelista az állami beruházások leállításával, a munkahelyek ezreinek megszüntetésével a munkavállalókat fenyegette, a szociális feketelista a nyugdíjasokat." Lendvai Ildikó szerint Orbán Viktor kormánya másodszorra is a nyugdíjasok rovására változtatna a törvényeken.

"A sokat idézett beszélgetés közönsége és szervezői azt teszik, amit tenniük illik: hivatalosan nem nyilatkozhatnak egy zártkörűnek tervezett tájékoztatásról. Egyetlen résztvevő van, akinek meg kell szólalnia. Az maga Orbán Viktor, aki előrehozott választással mihamarabb miniszterelnök szeretne lenni" - olvasható a közleményben. Lendvai Ildikó szerint a Fidesz elnökének nyilatkoznia kell "a gazdasági és a szociális feketelistájával" kapcsolatos kérdésekről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!