Magyarország

2008.04.12. 21:36

Verslovaggá avatják az MTV műsorigazgatóját

<p>A Magyar Versmondók Egyesülete Pusztay Andrásnak adományozta idén a "Verskultúra Lovagja" címet. A Magyar Televízió műsorigazgatója szombaton este kapja meg a kitüntető címet.</p>

Versszínházi előadásokkal ünnepli idén a Költészet Napját a Magyar Versmondók Egyesülete szombaton este a Fészek Klubban. A költészet napi gálán fellép mások mellett Huzella Péter Kossuth-díjas zeneszerző-előadóművész, Turczi István József Attila-díjas költő, Kinizsi Ottó és Szabó Erika színészek, Lutter Imre előadóművész, Kiss László, a Versmondó folyóirat főszerkesztője és Nemes Levente Kaleidoszkóp-díjas előadóművész.

A gálaesten adják át az egyesület vezetői a Verskultúra Lovagja kitüntető címet, amelyet idén Pusztay András, az MTV műsorigazgatója és a Magyar Televízió, mint intézmény kapja. Lutter Imre, az egyesület kreatív alelnöke a Független Hírügynökségnek elmondta: olyan személyeknek ítéli oda a testület az elismerést, akik anyagi vagy erkölcsi támogatást nyújtanak a magyar és egyetemes verskultúra megőrzéséhez, terjesztéséhez és megismertetéséhez.

A köztévé műsorigazgatója azzal érdemelte ki a megtisztelő címet, hogy kezdeményezte: az MTV sugározza a tavalyi Kaleidoszkóp Versfesztiválról készült televíziós felvételeket. A közszolgálati csatorna négyszer 26 percben adott hírt a rendezvényről.

Az MTV műsorigazgatója harmadikként veheti át a Verskultúra Lovagja címet. Először Besenyei Lajos, a Miskolci Egyetem rektora, tavaly pedig Világosi Gábor, a Parlament alelnöke kapta meg az elismerést.

A költészet napi gálaest este hat órakor kezdődött a Fészek Klubban. A rendezvény díjmentes, az estet fogadás zárja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!